Veľký operátor potešil tisícky Slovákov. Spustil žiadanú službu

  • Operátor O2 rozšíril svoje 5G pokrytie.
  • Rýchlu sieť teraz môže využívať 82 % obyvateľov Slovenska.
  • Výhodou siete je vysoká rýchlosť a stabilita pripojenia.
Novinky Ďalší Slováci môžu využívať 5G od O2
Ďalší Slováci môžu využívať 5G od O2. Zdroj: shutterstock.com/Birgit Reitz Hofmann

Mobilný operátor O2 rozšíril pokrytie 5G siete, dostupná je už pre viac ako 82 % Slovákov. Od začiatku tohto roka operátor pokryl 673 nových miest a obcí, celkovo je 5G signál dostupný v 1682 lokalitách na Slovensku. Vo štvrtok o tom informovala spoločnosť O2 Slovakia.

Začiatkom toho roka bola 5G sieť operátora dostupná pre 70,1 % obyvateľov Slovenska, koncom septembra ju mohlo využívať 82,8 % ľudí.

Rozširovanie našej 5G siete predstavuje významný krok vpred hlavne pre našich zákazníkov, ktorým prináša nielen rýchlejšie a stabilnejšie pripojenie, ale aj nové možnosti využitia technológií budúcnosti.

Vďaka rýchlejšej a výkonnejšej sieti môžeme ponúkať inovatívne služby, ktoré uľahčujú každodenný život,” uviedol technologický riaditeľ O2 Slavomír Pšenák.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Sieť 5G využíva čoraz viac Slovákov

Výhodou 5G siete sú podľa operátora predovšetkým stabilita a rýchlosť dátového pripojenia. Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je pokrytie dostupné. Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú.

Zo štatistík podľa O2 vidno, že každý mesiac počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením narastá. Podiel týchto zariadení v sieti operátora bol koncom septembra 31,8 %.