Viem, kedy Bitcoin prekoná 100 000 dolárov, tvrdí známy analytik

  • Henrik Zeberg predpovedá cenu Bitcoinu medzi 115 000 a 123 000 dolármi.
  • Predpoveď zahŕňa aj rast indexu S&P 500 na úroveň 6 100 až 6 300.
  • Bitcoin konsolidoval 161 dní od posledného halvingu, naznačujúc tak možný cenový prelom.
Novinky Bitcoin smeruje na 100 000
Bitcoin smeruje na 100 000. Zdroj: shutterstock.com/jijomathaidesigners/Ink Drop

Podľa správy z magazínu The Daily Hodl hlavný makrostratég Swissblock predpovedá výrazné pohyby pre Bitcoin (BTC) v poslednom štvrťroku tohto roka. Henrik Zeberg, ktorý sa delí o svoje predpovede so 155 900 sledujúcimi na sociálnej platforme X, tvrdí, že trhové podmienky dosiahli kritický bod, ktorý predpovedal pred dvoma rokmi.

Optimistická predpoveď pre Bitcoin

Zeberg vo svojom príspevku uvádza, že trh kryptomien dosiahol dno z predpovede z novembra 2022. Spresnil taktiež ciele pre S&P 500 po prudkom náraste, a to až na 6 100 – 6 300. Pre BTC určil terajší cieľ 115 000 až 123 000 dolárov. Na grafe nižšie si môžete pozrieť analytikovu pôvodnú cenovú predpoveď spred 2 rokov.

Predpoveď analytika

Predpoveď analytika. Zdroj: X/HenrikZeberg

S aktuálnou cenou BTC na úrovni 62 400 dolárov v čase písania by rast na 123 000 dolárov predstavoval takmer 100-percentný nárast pre hlavnú kryptomenu. Táto optimistická predpoveď naznačuje, že Bitcoin by mohol zažiť výrazný cenový skok v relatívne krátkom časovom horizonte.

Dosiahne Bitcoin 100 000 dolárov už v roku 2024?

Loading ... Loading ...

Podľa správy z magazínu Crypto Adventure analytik Ash Crypto vo svojom príspevku na platforme X uviedol, že odpoveď na otázku, či Bitcoin dosiahne 100 000 dolárov v štvrtom štvrťroku tohto roka, leží v minulých cykloch halvingu. Poznamenal, že BTC zvyčajne prechádza fázou konsolidácie trvajúcou približne šesť mesiacov po každom halvingu.

Ash Crypto poukázal na to, že v roku 2016 hlavná kryptomena zaznamenala 161 dní konsolidácie pred cenovým prelomom. V roku 2020 Bitcoin zaznamenal 175 dní konsolidácie pred nárastom ceny. V súlade s týmto trendom analytik poznamenal, že od halvingu v apríli tohto roka Bitcoin konsolidoval 161 dní. Preto tvrdí, že existuje vysoká pravdepodobnosť, že cena Bitcoinu by mohla zaznamenať prelom v nasledujúcich dvoch až troch týždňoch.

Halvingová predpoveď

Halvingová predpoveď. Zdroj: X/Ashcryptoreal

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Opatrnejšie predpovede

Nie každý obchodník je však ohľadom bezprostrednej budúcnosti BTC taký optimistický. Kryptomenový analytik Benjamin Cowen informuje svojich 862 400 sledujúcich na platforme X, že BTC by mohol prežiť obdobie spomalenia pred tým, ako sa trendy opäť zrýchlia.

Cowen v apríli povedal, že Bitcoin sa ochladí na šesť až deväť mesiacov po svojom vrchole uprostred cyklu. Ubehlo šesť mesiacov, takže časová os dosiahla minimálnu konsolidáciu. Ak by sa neskôr v tomto štvrťroku objavili obavy z trhu práce, mohlo by to spôsobiť opätovný pokles BTC, čo by predĺžilo konsolidáciu na deväť mesiacov ako v minulom cykle.

Predpoveď Cowena

Predpoveď Cowena. Zdroj: X/Intocryptoverse

Trhová neistota

Tieto rozdielne pohľady zdôrazňujú neistotu a volatilitu kryptomenového trhu. Zatiaľ čo Zeberg predpovedá prudký nárast, Cowen varuje pred možným obdobím konsolidácie alebo dokonca poklesom.

Pre investorov a obchodníkov je dôležité zvážiť tieto rôzne scenáre a urobiť informované rozhodnutia. Trh s kryptomenami zostáva vysoko nepredvídateľný. A aj keď optimistické predpovede môžu byť lákavé, vždy je múdre pristupovať k investíciám s opatrnosťou a dôkladným výskumom.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.