Dividendové akcie: Ako funguje najstabilnejší pasívny príjem na svete

  • Dividendové akcie prinášajú investorom pasívny príjem.
  • Ukážeme si top akcie a obchodné stratégie pri dividendových akciách.
  • Najlepšou a najjednoduchšou platformou na investovanie je XTB.
PR články Dividendové akcie na XTB
Dividendové akcie na XTB. Zdroj: shutterstock.com/Tom Wang/Tupungato

V súčasnosti existuje mnoho foriem investovania. Niektoré z nich dokonca ponúkajú pravidelný výnos bez spotreby aktívneho obchodovania alebo spravovania investície. Tieto formy investícií sú považované za pasívny príjem. V tomto článku sa pozrieme na jednu z možností, ako takýto príjem dosiahnuť.

Hádate správne, reč je o dividendovom investovaní. Vybudovaním dividendového portfólia dokážete nielen efektívne bojovať s infláciou, ale môže vám aj zabezpečiť váš starobný dôchodok. V tomto článku sa pozrieme na koncept dividendového investovania a na kľúčové body, akými sú výhody, najlepšie dividendové akcie a stratégie reinvestovania.

Taktiež si povieme, ktorá platforma na Slovensku je najlepšia na investovanie nielen do dividendových akcií, ale aj rôznych iných aktív. Výber správneho brokera je totiž kľúčový a nemali by ste ho podceňovať.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.