Návod, ako zarábať na cene zlata prostredníctvom trhu kryptomien

  • Zlato je možné obchodovať aj na kryptomenovom trhu.
  • Takáto forma investovania má mnoho výhod.
  • Tokenizácia je čoraz populárnejší spôsob investovania.
Novinky Ako obchodovať zlato cez trh kryptomien
Ako obchodovať zlato cez trh kryptomien. Zdroj: shutterstock.com/FOTOGRIN

Trh so zlatom má úplne iné špecifiká ako trh kryptomien. Drahý kov bol používaný v platobnom styku už dávno, zatiaľ čo trh s digitálnymi menami vznikol len minulé desaťročie. Zatiaľ čo zlato predstavuje bezpečné útočisko v časoch neistoty a jeho cena si dlhodobo a stabilne drží hodnotu voči inflácii, obchodovanie s kryptomenami je omnoho rizikovejšie.

V tomto článku si ale ukážeme, že obchodovanie zlata a digitálnych mien je úzko prepojené. Konkrétne hovoríme o spôsoboch najmä prostredníctvom tokenonizovaných foriem zlata alebo decentralizovaných finančných služieb.

Výhodou tokenizácie je efektívnejšia a transparentnejšia správa aktív a taktiež vyššia likvidita, keďže pomocou tokenov viete majetok alebo aktívum deliť na drobné jednotky. Typickým príkladom je nákup časti nehnuteľnosti pomocou tokenov.

Zlato neustále prekonáva svoje maximá.

Zlato neustále prekonáva svoje maximá. Zdroj: TradingView

Čo je tokenizácia?

Tokenizácia je proces, vďaka ktorému viete priradiť digitálne tokeny pomocou technológie blockchain rôznym reálnym aktívam. Tieto tokeny v podstate predstavujú vlastníctvo alebo iné práva spojené s daným aktívom.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/4Ďalej
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.