Zmenárne sa spájajú so samoregulačnou asociáciou Winklevossovcov, prejde im to?

Novinky Gemini sa rozhodla spustiť pracovnú skupinu
Gemini sa rozhodla spustiť pracovnú skupinu. Zdroj: Shutterstock.com/Akif CUBUK
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Skupina krypto zmenární sa spojila so zakladateľmi Gemini (Cameron a Tyler Winklevossovci) a zahájila novú samoregulačnú organizáciu zameranú na priemysel (SRO).

Bittrex, BitFlyer, Bitstamp a Gemini sú štyria noví členovia Virtual Commodity Association. Výkonným riaditeľom VCA bude Maria Filipakis, bývalá výkonná námestníčka v oddelení finančných služieb v New Yorku.

Asociácia virtuálnych komodít (VCA), navrhovaná už v marci, sa zameriava na “podporu finančne zdravých, zodpovedných a inovatívnych virtuálnych komoditných trhov”, a to rozvojom priemyselných štandardov a podporou krypto zmenární s cieľom zabrániť manipulácii trhu a inej podvodnej činnosti.

V pondelok sa Gemini rozhodla spustiť pracovnú skupinu, aby začala s vývojom týchto štandardov.

Ako je vysvetlené úvodným príspevkom na internetových stránkach VCA, Komisia pre obchodovanie futures (CFTC) má právomoc nad komoditami, ako je Bitcoin a Ether, hoci jej chýba jednoznačná právomoc regulovať hotovostné a spotové trhy pochádzajúce z komodít.

Avšak podľa zákona o komoditných burzách (CEA) môže CFTC regulovať podvody alebo manipuláciu s trhom.

“Nákup a predaj komodít na spotových/hotovostných trhoch bol historicky vyňatý z jurisdikcie CEA a CFTC. Avšak peňažné trhy pre virtuálne komodity – ako menej známy priemysel – môžu mať prospech z ďalšej vrstvy dohľadu. Veríme, že pridanie tejto vrstvy môže spotrebiteľom poskytnúť ešte väčšiu ochranu a zabezpečiť integritu týchto trhov a rastúceho priemyslu. “

Za týmto účelom VCA vymenuje správnu radu, ktorá bude dohliadať na organizáciu, ktorá sa zaviaže, že zostane nezisková nezávislá skupina, a “pomôže nastaviť a aplikovať globálne štandardy a osvedčené postupy”.

Záver

Je to veľmi zaujímavá myšlienka, ako by krypto odvetvie mohlo kontrolovať samo seba, bez toho aby do toho musel zasahovať štát. Bratia Winklevossovci sa zrejme snažia priniesť do krypto trhov základné kamene s obrovskou hodnotou. Dúfajme, že sa im to podarí.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroje:
coindesk.com
chainstate.org

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.