Skvelá správa pre Slovákov: Exponovaný horský priechod sa dočká rozšírenia na tri pruhy

  • Horský priechod Príslop sa rozšíri o tretí pruh.
  • Cieľom je zvýšiť bezpečnosť a plynulosť premávky.
  • Projekt by mal byť hotový na jeseň budúceho roka.
Off topic Príslop sa dočká tretieho pruhu
Príslop sa dočká tretieho pruhu. Zdroj: shutterstock.com/Dragana Gordic a Facebook/Aurelian Horoba Photography (reprofoto)

Motoristi využívajúci frekventovaný horský priechod Príslop na severe Slovenska sa môžu tešiť na významné zlepšenie dopravnej situácie. Ministerstvo dopravy v spolupráci so Slovenskou správou ciest rozhodlo o rozšírení cesty I/78 o tretí jazdný pruh v smere stúpania. Táto informácia poteší najmä vodičov, ktorí často zažívali zdržania a nebezpečné situácie pri predbiehaní pomalších vozidiel. Ministerstvo dopravy zverejnilo túto dobrú správu na svojom Facebooku, na základe čoho o novinke informoval portál Topspeed.

Predbiehanie bude plynulejšie

Štátny tajomník ministerstva dopravy Igor Choma pri kontrole prebiehajúcich rekonštrukčných prác na ceste I/78 oznámil, že tretí pruh bude mať dĺžku približne 900 metrov, čo predstavuje tri štvrtiny celkovej dĺžky 1,2 kilometrového úseku.

Toto rozšírenie umožní bezpečnejšie a plynulejšie predbiehanie, najmä v prípade pomalších nákladných vozidiel. Ako dodal:

Ministerstvo dopravy spolu s vedením Slovenskej správy ciest ide do rozšírenia tejto komunikácie o tretí pruh. Dúfame, že toto riešenie prinesie zlepšenie dynamiky a bezpečnosti dopravy na danom úseku.

Prípravy na realizáciu tohto projektu už prebiehajú. Štátny tajomník zdôraznil, že v priebehu roka sa podarilo uskutočniť niekoľko kľúčových krokov.

Museli sme urobiť niekoľko zásadných krokov, ktoré sa týkajú potrebného uznesenia vlády, zmeny slovenských technických noriem a prípravy financovania. Všetkými týmito krokmi sme v priebehu roka prešli.

Ľudia žiadali tretí pruh už dávno

Rozhodnutie o pridaní tretieho pruhu padlo približne pred týždňom, čo predstavuje významnú zmenu oproti pôvodným plánom. Poslanec Národnej rady Igor Janckulík uviedol, že Oravci upozorňovali na potrebu tretieho pruhu od júna, kedy sa začala opravovať cesta. Vyjadril sa:

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Henrieta Balázsová
Henrieta Balázsová

Vyštudovala psychológiu, no nakoniec jej učaroval svet marketingu. Na vlnách kreatívy surfuje od roku 2016. Venovala sa aj redaktorskej a editorskej činnosti pre viaceré redakcie.

Najčítanejšie články

1

Veľká zmena: Žiadna 23 % DPH sa nekoná. Rozhodnutie vlády prekvapilo

2

Populárna banka zvyšuje poplatky. Klienti majú poslednú šancu zrušiť účet bez pokuty

3

Veľká slovenská banka mení cenník. Prináša najlepšie úroky na trhu

4

V peňaženke možno nosíte vzácnu dvojeurovku. Vyšla len pred pár dňami

5

O osude košického U. S. Steel je definitívne rozhodnuté. Ostáva v rukách Japoncov?

PR články

Bitcoin hlási rekordné prílevy do spotových ETF

Marek Jendrál  | 1. októbra 2024

Nedávne štatistiky ukazujú silný pozitívny vzťah medzi prílevom do bitcoinových ETF a cenou Bitcoinu. Podľa správy z CryptoNewsLand čistý prílev 12 miliárd dolárov zvýšil cenu Bitcoinu zo 45 000 dolárov na 74 000 dolárov.

Bitcoinové ETF a vysoké prílivy

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka