Novinky zo sveta kryptomien: Kryptokarta, odliv Bitcoin ETF, pád NFT a unikátny predpredaj kryptomien

Sponzorované články Kryptomeny zaujímajú čoraz viac Slovákov
Kryptomeny zaujímajú čoraz viac Slovákov. Zdroj: shutterstock.com/Lysenko Andrey
BitmarketsBitmarkets

Kryptomeny sú stále veľmi volatilné. Ich pozície a ceny sa menia zo dňa na deň. V jednej chvíli sú nahor, v ďalšej chvíli nadol.

Vo svete kryptomien sa však v posledných dňoch deje oveľa viac, než len zmena cien kryptomien ako je Bitcoin alebo Ethereum. Spoločne sa pozrieme na predstavenie kryptomenovej karty od Mastercard, pokles NFT alebo predpredaj kryptomien, ktorý má potenciál.

Kryptokarta od Mastercard

Mastercard prichádza s niečím, čo tu už nejaký čas chýbalo. Debetná karta, ktorá neponúka obchodovanie len prostredníctvom fiat mien, ale áno, konečne aj kryptomien.

Spoločnosť Mastercard sa spojila so spoločnosťou Mercuyo a predstavila novú debetnú kartu, ktorá by mohla osloviť približne 100 miliónov obchodníkov na celom svete. Karta ponúkne možnosť integrovať kryptomeny a vykonávať transakcie prostredníctvom kryptomien úplne bežne, ako keby ste platili prostredníctvom fiat mien. 

Mastercard sa zároveň zameriava na to, aby boli splnené všetky regulačné a právne položky a podmienky. To znamená, že prijatie blockchainu a kryptomien by sa mohlo v rámci krajín ešte viac rozšíriť.

Výrazné odlevy pre Bitcoin spotové ETF

Kryptomeny si v uplynulom týždni neviedli dobre. Na vine môže byť aj silný odlev spotových ETF pre Bitcoin, ktoré zaznamenali výrazný odlev kapitálu vo výške takmer 288 miliónov USD. Jedinou spoločnosťou, ktorú odlev nezasiahol, bola spoločnosť BlackRock.

Bitcoin a BlackRock

Bitcoin a BlackRock. Zdroj: Shutterstock.com/Connect world/Poetra.RH

Medzi spoločnosti, ktoré odlev pocítili najviac, patria Fidelity, Grayscale, Ark alebo Bitwise. Bitcoin v súčasnosti stagnuje v rozmedzí 50 až 60 tisíc dolárov. Ide o dlhú stagnáciu od marca, keď BTC dosiahol takmer 74 tisíc USD.

Éra NFT je pravdepodobne za nami

Všetci vieme, že rok 2022 bol érou NFT alebo nezameniteľných tokenov. Známe NFT s názvom Bored Ape Yacht Club (BAYC) dosiahli v roku 2022 neuveriteľnú hodnotu 152 ETH, čo bolo približne 429 000 USD

Ako sa však ukázalo, obchodníci a investori si už NFT toľko necení, a tak sa súčasná cena BAYC pohybuje okolo 27 600 USD, čo predstavuje približne 93 % pokles. 

NFT sú aj dnes súčasťou kryptosveta

NFT sú aj dnes súčasťou kryptosveta. Zdroj: shutterstock.com/mundissima

Okrem toho sa o právne otázky spojené s obchodovaním s NFT začala zaujímať Americká komisia pre cenné papiere (SEC) a obrátila sa na OpenSea, najväčšie trhovisko s NFT. Trh s NFT teda zažíva ťažké časy a zdá sa, že pre toto odvetvie sa lepšie časy len tak nechystajú.

Zaujímavý predpredaj kryptomien

Na trhu sa objavila aj zaujímavá príležitosť v podobe predpredaja kryptomien s názvom Crypto All-Stars. Tejto novej kryptomene sa už podarilo v predpredaji vyzbierať viac ako 1 milión dolárov a čoraz viac sa presadzuje vo svete kryptomien a meme coinov.

Crypto All-Stars získava pozornosť vďaka svojej funkcii „MemeVault”. Projekt tým reaguje na častú kritiku meme coinov, a to ich nedostatočnú užitočnosť.

MemeVault umožňuje držiteľom meme coinov stakovať svoje tokeny a získavať za ne pasívne odmeny vyplácané v tokenoch STARS. Platforma zjednodušuje proces stávkovania tým, že ponúka jedno spoločné miesto pre tieto coiny. Táto funkcia odstraňuje potrebu viacerých peňaženiek alebo platforiem.

Crypto All-Stars

Crypto All-Stars. Zdroj: cryptoallstars.io

A tí, ktorí už vlastnia tokeny STARS, získajú trojnásobné odmeny v rámci stakingu.

Crypto All-Stars ponúka ekosystém, ktorý je užitočný pre meme coiny ako DOGE, SHIB a PEPE a dáva investorom dôvod, aby ich držali dlhodobo.

V rámci stakingu môžu investori v súčasnosti získať naozaj zaujímavé odmeny, ktoré dosahujú 1267 %. Táto suma sa však neustále mení spolu s tým, koľko tokenov už bolo v rámci staking poolu uzamknutých.

Projekt Crypto All-Stars vyčlení 20 % z celkovej ponuky tokenov na predpredaj, 25 % na staking, 20 % na marketing, 25 % na rozvoj ekosystému a 10 % na uvedenie tokenov na burzy CEX alebo DEX

Ak by ste si chceli kúpiť tokeny STARS v predpredaji, môžete si už teraz pripojiť kryptopeňaženku a kúpiť si ich prostredníctvom ETH, BNB alebo USDT.

Pred každou investíciou si však nezabudnite urobiť dôkladný prieskum a zvážiť riziko svojej investície.

Web Crypto All-Stars

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť.