Smeruje Bitcoin k 150 000 dolárom? Známy obchodník v tom má jasno

  • Bitcoin je stále v strate.
  • Peter Brandt to však vidí optimisticky.
  • Tvrdí, že kráľ kryptomien vystrelí nahor.
Novinky Bitcoin by mohol vystreliť na 150 000 dolárov
Bitcoin by mohol vystreliť na 150 000 dolárov. Zdroj: shutterstock.com/Svet foto
BitmarketsBitmarkets

Peter Brandt, uznávaný obchodník s komoditami, nedávno na sociálnej sieti X (niekdajší Twitter) predpovedal, že Bitcoin by mohol do konca roku 2025 dosiahnuť cenu 150 000 dolárov.

Napriek nedávnym poklesom, keď sa cena kryptomeny prepadla na približne 52 000 dolárov, sa Bitcoin začína zotavovať, čo vyvoláva otázky o jeho ďalšom vývoji.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Nedávna korekcia zaujala aj odborníka

Peter Brandt sa nedávno vyjadril k výraznej korekcii Bitcoinu, ktorá sa udiala 6. septembra, keď kryptomena zaznamenala prepad o takmer 6 %, píše sa na portáli U.Today.

Bitcoin zažil klesajúci trend

Cena Bitcoinu klesla z úrovne 56 500 dolárov na 53 200 dolárov, čo znamenalo najnižšie uzavretie od februára tohto roka. Tento pokles bol pokračovaním klesajúceho trendu, ktorý začal v polovici marca po tom, čo Bitcoin dosiahol svoje historické maximum 73 750 dolárov. Odvtedy kryptomena stratila 26,39 % svojej hodnoty.

Dlhodobé korekcie a ich dopad na Bitcoin

Podľa Brandta je pri korekciách dôležité zohľadňovať dva aspekty – cenu a trvanie. Zatiaľ čo prudké poklesy môžu vyvolať okamžité obavy, dlhodobé korekcie môžu mať silnejší emocionálny dopad na investorov.

Práve tieto dlhé obdobia nestability testujú trpezlivosť a odolnosť na trhu. Tento pohľad potvrdzuje aj ďalší odborník a bitcoinový nadšenec Samson Mow, ktorý na platforme X vyhlásil, že „každý, kto si myslí, že Bitcoin ešte klesne, sa mýli”.

Technická analýza naznačuje ďalší rast

Napriek nedávnemu poklesu a obavám na trhu Brandt stále verí, že Bitcoin má potenciál v budúcnosti dosiahnuť parabolický rast. Z jeho technickej analýzy vyplýva, že kryptomena môže znovu nabrať na sile a prekonať predošlé maximá. Tento optimizmus zdieľajú aj ďalší odborníci, ako napríklad Tuur Demeester, ktorý považuje Brandtov scenár za reálny.

Cesta k vrcholu nebude jednoduchá

Aj keď viacerí odborníci očakávajú ďalší rast, investori by si mali byť vedomí, že cesta k dosiahnutiu hranice 150 000 dolárov môže byť plná prekážok. Kryptomenový trh je známy svojou volatilitou, a preto môžu výrazné výkyvy pokračovať. Aj keď Bitcoin zaznamenáva postupné zotavenie, je stále v strate od začiatku aktuálneho mesiaca. Navyše, sentiment na trhu sa takisto iba pomaly zlepšuje.

Investovanie do kryptomien, najmä do Bitcoinu, si vyžaduje opatrnosť. Predpovede ako tá od Petra Brandta vzbudzujú nádej medzi bitcoinovými nadšencami, no zároveň pripomínajú, že budúcnosť kryptomien zostáva nejasná. Investori by mali byť pripravení na možné výkyvy a rozhodovať sa s vedomím rizík, ktoré táto dynamická oblasť prináša.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Deravý zákon. Slovenskí seniori môžu skončiť úplne bez príjmu

2

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

3

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

4

Dom za 10 000 eur či auto za 1 600 eur: Štát rozpredáva majetok za zlomok ceny

5

Slováci kradnú v obchodoch vo veľkom. Supermarkety reagujú na kriminálny boom

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex