Počet peňaženiek so 100+ BTC raketovo rastie. Teraz je na najvyššej úrovni za 17 mesiacov

Sponzorované články Bitcoin veľkí hráči akumulujú
Bitcoin veľkí hráči akumulujú. Zdroj: shutterstock.com/Lightcube

Kryptomenové „veľryby”, teda tí najväčší hráči na trhu, sú pri chuti. Vďaka prudkej vlne nákupov sa dosiahlo 17-mesačné maximum v počte bitcoinových peňaženiek so 100 a viac Bitcoinmi. Aspoň tak naznačujú dáta platformy Santiment, ktorá sa sústreďuje na blockchainovú analýzu. V posledný augustový deň zdieľali informáciu na sieti X, že viac ako 283 novým kryptopeňaženkám sa podarilo prekročiť hranicu 100 BTC.

„Kým ceny kryptomien sklamali drobných obchodníkov, počet bitcoinových veľrýb rastie. Za posledný mesiac sa čisté množstvo peňaženiek, ktoré držia aspoň 100 BTC, zvýšil na o 283. Dokopy 16 120 peňaženiek na sieti tak prekonal 17-mesačné maximum,” uviedli analytici Santiment.

Počas rovnakého obdobia Santiment zaznamenal, že rovnaký trend prebieha aj v sfére „žralokov”, teda tých, ktorí držia 10 a viac Bitcoinov. Celkovo analytici odhadujú, že všetky peňaženky, ktoré disponujú medzi 10 a 10 000 BTC, v auguste nazhromaždili cez 133 tisíc coinov v hodnote viac ako 7,6 miliardy dolárov.

Navštíviť Pepe Unchained

Kým menší obchodníci opúšťajú trh, veľryby prikupujú

Keď 28. augusta cena Bitcoinu klesla z 62 tisíc dolárov na cca 58 000 $, veľryby začali vo veľkom nakupovať. Aspoň tak tvrdí Adam Back, CEO spoločnosti Blockstream a tvorca Hashcash.

Platforma Santiment tento nárast prisudzuje menším obchodníkom, ktorí naďalej predávajú svoje držané kryptomeny. Kryptoanalytik Axel Adler Jr sa v svojom príspevku na X zamyslel, že práve menší obchodníci môžu cítiť tlak na predaj coinov, keď ich cena klesá pod hodnotu, za ktorú ich kúpili.

„Krátkodobí držitelia (1 až 3 mesiace) už presne mesiac obchodujú so stratou. V súčasnom bull markete tento ukazovateľ neklesol pod 17 %, no teraz je na úrovni -8 %. Pokiaľ bude klesať ďalej, počet ľudí ochotných predávať coiny so stratou by sa mohol zdvojnásobiť,” uviedol Adler Jr.

Index strachu a chamtivosti, ktorý meria sentiment trhu, je aktuálne na neutrálnej hodnote 41. No počas augusta sa tento ukazovateľ pohyboval na priemernej hodnote 37, čo už je sentiment strachu.

Napriek tomu Vivek Sen, zakladateľ Bitgrow Lab, naznačuje, že zvýšená aktivita veľrýb môže priniesť pozitívne trhové znamenia. V minulosti totiž boli významné nákupy veľrýb často predzvesťou nových historických maxím Bitcoinu.

Mnohí obchodníci sa preto na očakávaný kryptomenový bull run pripravujú už teraz. A to nielen nákupom Bitcoinu, ale tiež investíciou do nových projektov s vysokým rastovým potenciálom. Takým je Pepe Unchained.

Podobné projekty totiž majú šancu výrazne zvýšiť svoju hodnotu po zalistovaní na burzách, čo z nich robí atraktívnu voľbu pred opätovným býčím obdobím.

Pepe Unchained: Revolučný kryptoprojekt, ktorý môže profitovať z bull runovej vlny

Pepe Unchained (PEPU) je jedným z najočakávanejších kryptoprojektov. Vďaka kombinácii sily meme kultúry s pokročilými technológiami priťahuje širokú škálu investorov. Projekt si kladie za cieľ nielen pobaviť, ale tiež ponúknuť reálnu hodnotu prostredníctvom inovatívnych funkcií a atraktívnych možností pre držiteľov natívnych tokenov.

Pepe Unchained

Pepe Unchained. Zdroj: www.pepeunchained.com

Doterajší priebeh predpredaja Pepe Unchained bol mimoriadne úspešný. Získal totiž značnú pozornosť medzi kryptoinvestormi, čo sa odráža v pokorení hranice 12,5 milióna dolárov. Predpredaj tak umožňuje skorým investorom zaistiť si tokeny za cenu 0,0095743 $, čo je lákavá ponuka pre tých, ktorí chcú využiť potenciálny rast hodnoty PEPU po zalistovaní na burzách.

Čím však Pepe Unchained vyniká medzi inými meme coinami? Využíva totiž vlastnú sieť Layer 2, ktorá je kľúčovou súčasťou jeho blockchainovej štruktúry. Technológia druhej vrstvy totiž slúži na to, aby zvýšila škálovateľnosť siete a zároveň znížila transakčné poplatky. Preto môže Pepe Unchained spracovávať tisíce transakcií za sekundu za minimálne ceny, čo predstavuje výrazné zlepšenie oproti tradičným blockchainom. Oproti Ethereu napríklad dokáže prevody vybaviť až 100-krát rýchlejšie.

Smart kontrakt

Pozitívnou správou isto je, že smart kontrakt tohto projektu prešiel dôkladným auditom. Výsledky auditu od Coinsult aj SolidProof potvrdzujú, že všetky súčasti smart kontraktu sú bezpečné a odolné voči potenciálnym útokom

Medzi najzaujímavejšie budúce funkcie Pepe Unchained zase patrí spustenie block exploreru a okamžité premostenie s primárnou vrstvou – Ethereom. Block explorer ponúkne používateľom detailný prehľad o aktivitách na sieti, čím sa zvýši transparentnosť a dôveryhodnosť projektu. Okamžité premostenie s Ethereom zase umožní jednoduchý prechod medzi týmito vrstvami blockchainu, čo zase pridáva na flexibilite a používateľskom komforte.

Stakovanie

Stakovanie. Zdroj: www.pepeunchained.com

Pepe Unchained tiež prináša možnosť stakingu. Ide o kľúčovú funkciu pre tých, ktorí si chcú zaistiť pasívny príjem. Staking v Pepe Unchained je navrhnutý tak, aby bol jednoduchý a efektívny, pričom držitelia PEPU môžu dnes získať atraktívne výnosy 163 % ročne.

Pepe Unchained tak ponúka kombináciu zábavy, inovácií aj reálnej využiteľnosti. Ak vás súčasti tohto Layer 2 projektu zaujali, zamierte na stránku predpredaja, kde si môžete zakúpiť ľubovoľný počet tokenov PEPU. Prehľad o novinkách si zase udržíte sledovaním sociálnych sietí X a Telegram.

Web Pepe Unchained

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť.

Najčítanejšie články

1

Biedronka prekvapuje aj Poliakov. Žasnú nad jej rozhodnutím týkajúcim sa Slovenska

2

Sociálna poisťovňa hľadá ľudí. Okrem platu 2 700 eur ponúka jedinečné benefity

3

Veľká slovenská banka odstaví svoje elektronické služby. Na toto buďte pripravení

4

Vymoženosť, o ktorej Slováci nevedia. Pozrite sa, ako sa dostanete k nižšej faktúre za elektrinu

5

Skupiny Slovákov sa konsolidácia nedotkne. Stačí urobiť jednu zmenu

PR články

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka

XTB ohlásilo exkluzívnu novinku: Víta nového ambasádora - Zlatana Ibrahimoviča

PR články  | 23. septembra 2024

XTB, popredná investičná platforma, ktorá nedávno oslávila svoje 20. výročie, prichádza s veľkou novinkou pre svet investovania.

XTB má nového ambasádora