Kríza v automobilovom priemysle znepokojuje Európsku komisiu

  • Európska komisia má obavy o automobilový priemysel.
  • Situácia vo Volkswagene je zlá.
Ekonomika Európske automobilky majú ťažkosti
Európske automobilky majú ťažkosti. Zdroj: shutterstock.com/fotokaleinar
BitmarketsBitmarkets

Európska komisia (EK) je znepokojená zložitou situáciou v automobilovom priemysle. Nervozita je veľká, o čom svedčí aj vývoj v Nemecku, uviedol v pondelok európsky komisár pre vnútorný trh Thierry Breton, pričom poukázal na rozsiahle plány na znižovanie nákladov v skupine Volkswagen. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Som veľmi znepokojený oznámeniami o zatváraní závodov,” povedal Breton. Cieľom musí byť „zachovanie a udržanie našich odborných znalostí, našej inovačnej sily a našej konkurencieschopnosti,” dodal.

 

Európania sa nevrhajú na elektromobily

Súčasná kríza podľa eurokomisára súvisí s tým, že európski výrobcovia nedokážu presvedčiť svojich zákazníkov o výhodách elektromobility. To, či bude prechod na elektromobilitu v Európe úspešný, podľa neho závisí predovšetkým od rozšírenia nabíjacej infraštruktúry.

 

Verejné nabíjacie stanice sú stále silne koncentrované v Nemecku, Francúzsku a Holandsku, ktoré predstavujú takmer dve tretiny verejných nabíjacích staníc inštalovaných v EÚ,” vysvetlil Breton.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Volkswagen má problémy

Najväčší európsky výrobca automobilov Volkswagen minulý týždeň oznámil, že v rámci programu znižovania nákladov vo svojej rovnomennej hlavnej značke už nie je vylúčené zatváranie závodov v Nemecku.

Skupina má takisto v úmysle vypovedať dohodu o garancii pracovných miest, ktorá platí od roku 1994 a do roku 2029 vylučuje prepúšťanie nariadené zamestnávateľom.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY:

Najčítanejšie články

1

Veľká banka varuje. Jej klienti môžu ľahko prísť o peniaze na účte

2

Apokalypsa v Biedronke. Zákazníci dostávajú dvojmetrové účtenky

3

Deravý zákon. Slovenskí seniori môžu skončiť úplne bez príjmu

4

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

5

Slovnaft odstavil výrobu. Rafinériu to bude stáť 100 miliónov eur

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex