Podnikatelia dostanú poštu od finančnej správy. Upozorní ich na dôležitú vec

  • Finančná správa rozpošle podnikateľom upozornenia.
  • Kontroly ukázali, že 41 % prevádzok nevydáva pokladničné doklady.
Novinky Podnikatelia dostanú upozornenie od finančnej správy
Podnikatelia dostanú upozornenie od finančnej správy. Zdroj: shutterstock.com/OttoPles
BitmarketsBitmarkets

Finančná správa upozorňuje podnikateľov na dodržiavanie zákonných povinností. Finančné riaditeľstvo SR začína posielať podnikateľom pripomienky o dodržiavaní povinností evidovania tržieb v elektronických registračných pokladniciach.

Opakované kontroly, vrátane nedávno ukončenej akcie „Horúce leto 3”, ukázali, že až 41 % prevádzok nevydáva pokladničné doklady, čo má nepriaznivý dopad na štátny rozpočet. Finančná správa zrealizovala v rámci akcie takmer 1 950 kontrol a uložila pokuty v celkovej výške 224 300 eur.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Nepoctiví podnikatelia dostanú vyššie tresty

Vzhľadom na vysoký počet zistených porušení plánuje pristúpiť k prísnejším opatreniam vrátane zvýšenia počtu kontrol a ukladania vyšších sankcií.

Opakované porušenie zákona sa nevyplatí

Opakované porušenia môžu podnikateľom priniesť pokuty až do výšky 6 600 eur, prípadne zákaz činnosti alebo odobratie živnostenského oprávnenia.

Finančná správa podnikateľom zasiela informácie o ich povinnostiach v systéme e-kasa, očakávajúc, že si v budúcnosti budú riadne plniť svoje zákonné povinnosti.

Prostredníctvom údajov zo systému e-kasa dokážeme účinne vyhodnocovať plnenie daňových povinností jednotlivcami a tieto zistenia náležite využívať,” uzavrel hovorca finančnej správy Daniel Súkup.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SITATAGY: