Pád Bitcoinu pokračuje. Investori strácajú milióny

  • Bitcoin klesol za posledných 11 dní o 12 %.
  • Ak cena klesne pod 52 000 dolárov, bude ukončená polročná štruktúra.
  • Onchain metriky naznačujú, že Bitcoin len dočasne vychladol.
Analýzy Bitcoin pokračuje v poklese
Bitcoin pokračuje v poklese. Zdroj: shutterstock.com/Gorodenkoff/nuttapon averuttaman
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin v posledných dňoch zaznamenal zvýšenú volatilitu a investori čelili ďalším stratám. Niektorí pripisujú korekciu spomaleniu trhu práce v USA, iní zas stále vysokej inflácii, resp. obavám z recesie. V skutočnosti to môže byť kombinácia viacerých faktorov, pretože nie každý držiteľ Bitcoinu reaguje na makroekonomické zmeny rovnako.

Bitcoin opäť útočí na posledné minimum

V čase písania Bitcoin klesol o 12 % za posledných 11 dní a vymazal tak predošlý vzostup z prvej polovice augusta. Z krátkodobého hľadiska nebolo stále potvrdené lokálne minimum a tak zostup môže pokračovať aj najbližší týždeň. Je ale potrebné zdôrazniť, že nedávny pád nepredstavuje žiadnu zmenu v dlhodobom trende kryptomeny.

Sme svedkami konca dlhodobého rastu BTC?

Loading ... Loading ...

Najbližšie dve úrovne supportu budeme sledovať na zóne okolo 52 000 a 43 000 dolárov. Nižší support nás nemusí zaujímať, kým sa cena pohybuje nad prvým. Ide o oblasť, kde je nárast historických objemov obchodovania a zároveň kde je línia spájajúca posledné lokálne minimá. Ak by cena klesla pod 52 000 dolárov, polročná štruktúra by bola podľa údajov TradingView porušená.

Bitcoin opäť krátkodobo klesá

Bitcoin opäť krátkodobo klesá. Zdroj: TradingView

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Dosiahol Bitcoin vrchol?

Pomerne negatívny scenár signalizuje metrika pomeru nerealizovaného zisku a straty od spoločnosti Glassnode. Na grafe môžeme vidieť, že zisky zostávajú 6-krát väčšie ako straty, čo podporuje myšlienku vytvorenia vrcholu. Všimnite si, že metrika sa nachádza presne v rovnakej fáze ako počas rastúcich trendov v predošlých cykloch.

Pomer nerealizovaného zisku a straty

Pomer nerealizovaného zisku a straty. Zdroj: Glassnode

Zatiaľ pomer nerealizovaného zisku a straty nepotvrdil koniec rastúceho trendu z dlhodobého hľadiska. Aj v predošlých cykloch došlo k niekoľkým odrazom a trend pokračoval. To znamená, že Bitcoin možno len formuje dočasné minimum, po ktorom bude rast pokračovať. Podobné správanie sme mohli vidieť predovšetkým v roku 2017.

V skutočnosti nikto nevie, kam bude cena Bitcoinu smerovať. Väčšina analýz ale naznačuje, že neisté správanie najväčšej kryptomeny za posledné mesiace je len dočasné vychladnutie pred ďalším cenovým vzostupom.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TradingViewTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.