V káve a čaji sa pri kontrole našlo perie aj cement. U našich susedov si ich už radšej nekupujte

  • Kontrola kávy a čajov v Poľsku nedopadla najlepšie.
  • V mnohých prípadoch boli zistené nedostatky.
  • Kontrolórov zaskočila prítomnosť peria či cementu.
Off topic Kontrola ukázala katastrofálny stav
Kontrola ukázala katastrofálny stav. Zdroj: shutterstock.com/Thinnapob Proongsak/ya_create
BitmarketsBitmarkets

Káva a čaj patria medzi najobľúbenejšie nealkoholické nápoje na svete, preto sa niet čomu čudovať, že sú predávané vo veľkom. U našich susedov sa však ukázalo, že nie je kvalita ako kvalita. O téme informoval portál TVnoviny.

Výsledky kontroly obchodnej inšpekcie kvality poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov ukázali, že viac ako polovica kontrolovaných predajní ponúkala kávu a čaj nevyhovujúcej kvality.

Inšpektori sa tentokrát zamerali na 91 predajní na území susedného Poľska. Až v 54 prípadoch našli skutočne závažné nedostatky, čo je výrazne viac ako polovica z celkového počtu. Kontrolóri sa zamerali i na 190 šarží, pričom v 16 z nich zistili nezrovnalosti.

Čo všetko sa v kávach a čajoch našlo?

Azda najzvážajneším zistiením bolo, že niektoré výrobky obsahovali cement, vtáčie perie, plastové úlomky, ulity slimákov, kamienky a rôzne vetvičky. Takéto vzorky by boli priam nebezpečné na konzumáciu. Spotrebiteľom by totiž mohli spôsobiť viaceré problémy.

Samostatnú kategóriu tvorili použité farbivá, ktoré nie sú schválené na použitie v čajoch, ako napríklad E 102, E 204 či E 123. Pri jednej káve zistili dokonca prítomnosť zŕn arabiky v balení, ktoré malo označenie 100 % robusta.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TVnovinyTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.