Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Satoshi Nakamoto môže čoskoro „spadnúť” z kráľovskej stoličky

  • Satoshi Nakamoto patrí k najzáhadnejším postavám sveta.
  • Zakladateľ Bitcoinu však čelí strate prvenstva.
  • Analytik hovorí o skorom páde.
Novinky Satoshi Nakamoto môže prísť o prvenstvo
Satoshi Nakamoto môže prísť o prvenstvo. Zdroj: shutterstock.com/Alexey Gorovoi
BitmarketsBitmarkets

Satoshi Nakamoto, anonymný tvorca Bitcoinu, čoskoro stratí svoju pozíciu najväčšieho držiteľa tejto kryptomeny.

Americké ETF fondy, ktoré aktívne nakupujú Bitcoin, ho totiž rýchlo dobiehajú.

Možný zvrat

Podľa analytika Erica Balchunasa, ktorý sa k téme vyjadril v príspevku na sociálnej platforme X, by tieto fondy mohli prekonať množstvo Bitcoinov, ktoré Nakamoto vlastní, už do Halloweenu.

Satoshi Nakamoto zatiaľ stále vedie

Dnešné čísla hovoria jasne. ETF fondy v USA držia už asi 84 % z celkového počtu Bitcoinov, ktoré Nakamoto údajne vlastní, a toto číslo neustále rastie, píše U.Today. Celkovo už fondy vlastnia viac ako 921 540 Bitcoinov, čo predstavuje značnú časť všetkých existujúcich Bitcoinov.

Prečo na tom záleží?

Keď veľké finančné inštitúcie začnú ovládať väčšinu trhu s Bitcoinom, môže to zmeniť jeho doterajšiu povahu. Bitcoin bol dlhé roky symbolom decentralizácie a nezávislosti. S nárastom podielu ETF fondov však môžeme očakávať väčšie cenové výkyvy a možno aj väčšiu reguláciu zo strany vlád.

Niektorí analytici dokonca tvrdia, že Nakamoto možno vlastní menej Bitcoinov, ako sa pôvodne predpokladalo. Bez ohľadu na to, keď ETF fondy prekonajú jeho držby, pôjde o významný míľnik v histórii kryptomeny.

Bitcoin sa mohol volať inak

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako by sa volal Bitcoin, keby mal úplne iný názov? Nedávno sa objavili informácie, ktoré naznačujú, že táto svetovo uznávaná kryptomena mohla niesť iné meno. Tieto správy, ktoré priniesol portál U.Today, opäť oživili diskusie o skutočnej identite Satoshiho Nakamota.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Podľa príspevku na sociálnej sieti X od Walkera, moderátora podcastu o Bitcoine, Satoshi Nakamoto seriózne uvažoval o alternatívnom názve Titcoin.

Odkiaľ táto informácia pochádza?

V neoverenom e-maili z roku 2009, ktorý nedávno vyplával na povrch, Nakamoto navrhol, že takýto názov by mohol pritiahnuť väčší záujem verejnosti. Hoci môžeme len špekulovať, či by tento názov prilákal viac pozornosti alebo skôr polemiku, isté je, že by vyvolal silné reakcie.

Ďalším zaujímavým faktom je, že doména Titcoin.org je aktívna a presmerováva na stránku podcastu o Bitcoine, čo iba pridáva ďalšiu vrstvu tajomstva k príbehu o možnom pôvodnom názve Bitcoinu.

Ak vás zaujíma príbeh skrytý za vznikom aktuálne najsilnejšej kryptomeny na svete, viac o tom aj o Satoshim Nakamotovi sa dočítate v tomto článku.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.