Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

TOP 5 najkontroverznejších smartfónov súčasnosti, ktoré to nemajú na trhu ľahké

  • Smartfóny sú fenoménom dnešnej doby.
  • Niektoré kúsky sa ale nevyhli kontroverzii.
  • Toto je päť z nich.
Technológie Niektoré smartfóny sú stále kontroverzné
Niektoré smartfóny sú stále kontroverzné. Zdroj: shutterstock.com/Sataporn Sakda/Kues
BitmarketsBitmarkets

Smartfóny sú fenoménom dnešnej doby. Pomocou nich riešime prakticky všetky možné aktivity, od pracovných až po tie oddychové. Niektoré kúsky sa ale nevyhli kontroverzii.

V tomto článku si povieme o piatich súčasných smartfónoch, ktoré sú síce aj úspešné, ale často ich sprevádzali nepríjemné okolnosti, kvôli ktorým sa stali kontroverznými.

iPhone 15 Pro/Pro Max

iPhone od spoločnosti Apple je kapitolou samou o sebe. Prvý model bol predstavený v januári 2007. Odvtedy Apple predstavuje každý rok minimálne jeden model, posledné roky sú to až štyri modely ročne. Pomerne často sa ale stáva, že na trh dorazia s nejakými problémami alebo nepríjemnosťami.

To neminulo ani najnovšiu sériu iPhonov 15. Tá prišla na trh v septembri 2023 a tvorila ju štvorica modelov – iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Práve posledná dvojica iPhonov mala hneď po uvedení do predaja problémy.

Tie sa týkali masívneho prehrievania. Na vine bol nový procesor Apple A17 Pro, ktorý bol vyrobený 3-nanometrovou technológiou, čo bolo vo svete smartfónov skutočným unikátom. Ponúkal vysoký výkon, ale aj pri jednoduchších úlohách sa začal nepríjemne zahrievať, pretože všade posielal v podstate svoj maximálny výkon.

Applu nejaký čas trvalo, kým prišiel na príčinu problému, ale po opravnej aktualizácii sa prehrievanie už neopakovalo. Lacnejšia dvojica iPhonov tieto problémy nemala, keďže využívali starší procesor Apple A16 Bionic. Mimochodom, nové iPhony série 16 budú predstavené 9. septembra.

Späť
Strana 1/5Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.