Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Plastové karty môžete nechať doma. Tieto banky ponúkajú výbery z bankomatov mobilom

  • Plastové bankové karty ustupujú do úzadia.
  • Okrem platieb mobilom banky ponúkajú aj bezkontaktné výbery z bankomatov.
Novinky Viaceré slovenské banky už podporujú výbery z bankomatov mobilom
Viaceré slovenské banky už podporujú výbery z bankomatov mobilom. Zdroj: shutterstock.com/Krakenimages.com
BitmarketsBitmarkets

Doba pokročila, svet sa digitalizuje a nové technológie čoraz viac prenikajú do nášho každodenného života. Technologická revolúcia výrazne zasiahla oblasť bankových služieb. Slováci už nenavštevujú banky osobne, ale vystačia si len s online bankovníctvom.

Zmeny nastali aj v spôsobe, akým platíme v obchodoch či používame bankomaty. Plastové karty ustupujú do úzadia a klienti bánk preferujú platby mobilom či hodinkami. Niektoré slovenské banky už umožnia klientom vyberať aj hotovosť z bankomatov bez karty, jednoducho mobilom.

Slováci prestávajú používať plastové karty

Ako sme vás pred časom informovali, väčšina platieb na Slovensku už prebieha bezhotovostne. Podľa údajov spoločnosti Mastercard, Slováci používajú plastové platobné karty čoraz menej. Kým pred piatimi rokmi platilo mobilom len 21 % ľudí, v roku 2023 to bolo už 45 %.

Bankovníctvo sa presúva do mobilu

Slovenské banky vnímajú, že ich klienti už viac nechcú používať plastové karty, preto prinášajú aj ďalšie riešenia, vďaka ktorým môžeme fyzickú kartu pokojne nechať doma.

 

Viaceré banky ponúkajú Slovákom možnosť výberu hotovosti z bankomatov mobilom alebo smart hodinkami.

Banky, ktoré ponúkajú výbery z bankomatov mobilom

Slovenská sporiteľňa ponúka výbery mobilom vo svojich 750-tich bankomatoch. Vystačíte si len so svojou mobilnou aplikáciou George, v ktorej získate kód, ktorý zadáte do bankomatu.

365.bank ponúka bezkontaktné výbery hotovosti v celej svojej sieti bankomatov. Hotovosť si klienti vyberú jednoducho digitálnou kartou, ktorú majú uloženú vo svojej mobilnej peňaženke Apple pay alebo Google pay.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.