Tento investor premenil 50 000 na 160 miliónov

  • Pred 11 rokmi investor vložil do Bitcoinu svoje životné úspory.
  • Investícia 50 000 dolárov sa mohla premeniť na súčasných 160 miliónov dolárov.
  • Táto taktika sa oplatila, no zároveň predstavuje extrémne riziko.
Novinky Bitcoin z neho urobil milionára
Bitcoin z neho urobil milionára. Zdroj: shutterstock.com/d_odin
BitmarketsBitmarkets

Pre kryptomeny prišlo mnoho ľudí o celé majetky, no na druhej strane vzniklo i kopec nových milionárov. Presne to sa stalo jednému investorovi, ktorý sa v roku 2013 rozhodol investovať všetky svoje životné úspory v hodnote 50 000 dolárov do Bitcoinu, uvádza správa Finbold.

Nakúpil Bitcoin za 50 000 dolárov v roku 2013

Používateľ Redditu pred 11 rokmi zdieľal status, v ktorom odhalil, že investoval 50 000 dolárov do BTC. S nádejou, že sa investícia zhodnotí, vysvetlil, že je dostatočne mladý na to, aby mohol takto riskovať, a má dostatok času na získanie ďalšieho kapitálu, ak by to náhodou nevyšlo.

Ako je však každému jasné, napokon to vyšlo. Investor sa totiž rozhodol, že Bitcoin nepredá. A to sa, samozrejme, oplatilo, keďže Bitcoin sa v roku 2013 obchodoval od 20 do 800 dolárov. Dnes by už nikto neváhal s kúpou, ak by Bitcoin stál takéto smiešne peniaze.

Status z Redditu

Status z Redditu. Zdroj: Reddit

Ak by investor nakúpil tieto Bitcoiny za cenu 20 dolárov, dnes by jeho investícia podľa údajov TradingView predstavovala 160 miliónov dolárov pri zhodnotení 320 675 %. Avšak nevieme, či skutočne nakupoval za túto cenu. Pokojne mohol nakupovať aj za omnoho vyššiu cenu, keď Bitcoin stál niekoľko stoviek dolárov. Tak či tak, dnes je z neho milionár.

Zhodnotenie BTC od roku 2013

Zhodnotenie BTC od roku 2013. Zdroj: TradingView

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Oplatí sa takto riskovať?

Podobných úspešných príbehov o rozprávkovom zbohatnutí je mnoho. Nováčikov to potom láka vkladať do kryptomien veľký kapitál. Samozrejme, môže sa to oplatiť, ale pamätajte, že omnoho menej rizikovejšie je pravidelné dokupovanie bez ohľadu na nákupnú cenu. Vďaka tomu priemerujete nákupnú cenu a minimalizujete riziko.

Koľko zo svojich úspor ste investovali do Bitcoinu a kryptomien?

Loading ... Loading ...

Ak nakúpite Bitcoin za jedinú cenu, riskujete, že cena klesne nižšie a budete v strate. S pravidelným dokupovaním vás to trápiť nemusí. Je pravda, že zisky sa hrnú pomalšie, pretože investujete po menších čiastkach s časovým odstupom, no riziko je neporovnateľne menšie.

Nech už zvolíte akúkoľvek taktiku nakupovania Bitcoinu a ďalších kryptomien, vždy tak robte iba s kapitálom, ktorý vám neovplyvní životnú úroveň. Určite si peniaze nepožičiavajte a taktiež zbytočne nepodstupujte riziko s celým majetkom.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinboldTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.