Bitcoin čaká parabolický rast už koncom roka. Ukazuje to história

  • Bitcoin v posledných troch mesiacoch roka porastie.
  • Predikujú to analytici na základe historického vývoja.
Novinky Bitcoin parabolicky porastie koncom roka
Bitcoin parabolicky porastie koncom roka. Zdroj: shutterstock.com/Who is Danny
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin, najväčšia a historicky prvá kryptomena, sa môže v nadchádzajúcom štvrtom kvartáli pripraviť na ďalší parabolický rast. Tento optimistický výhľad vychádza z analýzy historických údajov, ktoré naznačujú, že záverečné mesiace roka sú pre Bitcoin tradične obdobím výrazného rastu. Investori a analytici sledujú tieto trendy s veľkým záujmom, pretože by mohli signalizovať ďalšie prudké zvýšenie ceny BTC – podobne, ako tomu bolo v minulých rokoch.

Historické trendy a Bitcoin

Historická analýza cien Bitcoinu ukazuje, že posledný kvartál roka býva často obdobím, keď dochádza k významným cenovým skokom. V minulosti Bitcoin zažil svoje najväčšie zhodnotenia práve počas posledných troch mesiacov kalendárneho roka.

Napríklad v roku 2017 Bitcoin zažil dramatický nárast z približne 4 000 dolárov na historické maximum okolo 20 000 dolárov práve v záverečnom štvrťroku. Podobne aj v roku 2020, po prechode cez dlhé obdobie relatívnej stagnácie, zažil explozívny rast v poslednom kvartáli, keď sa cena zvýšila zo zhruba 10 000 dolárov na viac ako 28 000 dolárov do konca decembra.

Tieto historické príklady vedú niektorých analytikov k názoru, že štvrtý kvartál je obdobím, kedy Bitcoin tradične vykazuje výrazné výnosy.

Pozitívne faktory

K ďalšiemu parabolickému rastu Bitcoinu môžu tento rok prispieť viaceré faktory. Jedným z hlavných je zvyšujúci sa záujem zo strany inštitucionálnych investorov, ktorí vidia Bitcoin ako ochranu pred infláciou a ako formu digitálneho zlata. Stále viac veľkých finančných hráčov vstupuje do priestoru kryptomien, čo prispieva k zvýšeniu dopytu a tlaku na rast ceny.

 

Pozitívne faktory

Okrem toho sa očakáva, že regulačné prostredie okolo Bitcoinu a kryptomien sa bude naďalej vyvíjať. Práve to by mohlo priniesť viac jasnosti a stability pre investorov. Pozitívny vývoj v oblasti regulácie by mohol zvýšiť dôveru tradičných investorov v Bitcoin. To by mohlo následne výrazne podporiť ďalší prílev kapitálu do tohto aktíva.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Aj keď je historická analýza povzbudivá, nie sú žiadne záruky, že Bitcoin opäť zažije podobný parabolický rast. Trh s kryptomenami je známy svojou vysokou volatilitou, a hoci štvrtý kvartál býva historicky silný, nepredvídateľné faktory môžu spôsobiť neočakávané výkyvy. Ďalšie riziko predstavuje globálna ekonomická situácia, ktorá môže ovplyvniť ochotu investorov investovať do rizikovejších aktív, ako sú kryptomeny.

Historická analýza naznačuje, že Bitcoin by mohol vo štvrtom kvartáli 2024 zažiť ďalší parabolický rast. Ten by mal byť podporovaný inštitucionálnym záujmom a potenciálnym pozitívnym regulačným vývojom. Aj keď tieto trendy vyzerajú sľubne, investori by mali byť opatrní a pripravení na vysokú volatilitu. Práve tá je pre kryptomenový trh charakteristická. Zatiaľ čo potenciál pre zisky je značný, riziká spojené s investovaním do Bitcoinu zostávajú vysoké.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.