Bitcoin nerastie. Investori sa radšej začali sústrediť na tento typ investície

  • Bitcoin ešte nemá také postavenie, aby konkuroval tradičným trhom.
  • Akcie a dlhopisy pre neho predstavujú vážnych súperov.
  • Spočíva to predovšetkým v ich dôveryhodnosti.
Novinky Bitcoin má dôveryhodnú konkurenciu
Bitcoin má dôveryhodnú konkurenciu. Zdroj: shutterstock.com/Ground Picture
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin nerastie tak, ako by mohol. A to aj napriek tomu, že nedávno sa vyšplhal na úroveň 61 000 dolárov, čo predstavuje významný míľnik pre kryptomenový trh. Napriek tomuto pôsobivému nárastu však mnohí investori stále uprednostňujú tradičné investície, ako sú akcie a dlhopisy. Tento fenomén vyvoláva otázky o tom, čo brzdí širšie prijatie Bitcoinu medzi tradičnými investormi, a či môže digitálna mena konkurovať zavedeným finančným trhom.

Investori stále uprednostňujú akcie a dlhopisy

Bitcoin, najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, zaznamenal výrazný nárast svojej hodnoty, keď prekročil hranicu 61 000 dolárov. Tento rast je podporovaný viacerými faktormi, vrátane zvýšeného záujmu zo strany inštitucionálnych investorov, ale napríklad aj globálnej makroekonomickej neistoty a pokračujúcej adopcie kryptomien ako formy alternatívneho investovania. Okrem toho, obmedzená ponuka Bitcoinu stanovená na 21 miliónov kusov prispieva k rastu jeho ceny, najmä keď dopyt po ňom rastie.

Akcie a dlhopisy

Napriek rastúcej cene Bitcoinu mnohí investori zostávajú verní tradičným investíciám. Akcie a dlhopisy majú dlhú históriu ako spoľahlivé investičné nástroje, ktoré ponúkajú stabilitu, pravidelný príjem a nižšiu volatilitu v porovnaní s kryptomenami. Okrem toho, akcie a dlhopisy sú regulované finančnými orgánmi, čo poskytuje investorom určitú mieru ochrany, ktorá v kryptomenovom svete často chýba.

 

Ďalším dôvodom, prečo sa investori držia tradičných aktív, je nepredvídateľnosť trhu s kryptomenami. Cena Bitcoinu môže kolísať o tisíce dolárov v priebehu krátkeho obdobia. Práve to zvyšuje riziko pre konzervatívnych investorov, ktorí uprednostňujú stabilnejšie výnosy. Navyše, kryptomeny stále čelia regulačným výzvam, čo vytvára neistotu ohľadom ich dlhodobej udržateľnosti.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin má šancu

Aj keď Bitcoin zatiaľ neprekonal tradičné investičné nástroje v očiach mnohých investorov, jeho rastúca popularita a zvyšujúca sa adopcia naznačujú, že by sa to mohlo zmeniť. Ak bude Bitcoin schopný stabilizovať svoju cenu a preukázať dlhodobú hodnotu ako uchovávateľ hodnoty, môže prilákať viac tradičných investorov. Okrem toho, zlepšenie regulačného prostredia a rozvoj finančných produktov založených na kryptomenách, ako sú Bitcoin ETF, môžu uľahčiť prístup k Bitcoinu pre širšie spektrum investorov.

Bitcoin sa tiež začína vnímať ako digitálne zlato, čo by mohlo zmeniť jeho vnímanie medzi investormi, a to najmä v časoch ekonomickej neistoty, keď tradičné bezpečné prístavy, ako je zlato, zaznamenávajú zvýšený záujem. Ak sa Bitcoin etabluje ako bezpečný prístav, mohol by sa stať vážnym konkurentom pre tradičné investičné nástroje.

Hoci Bitcoin dosiahol novú úroveň 61 000 dolárov, mnohí investori stále preferujú stabilitu a predvídateľnosť, ktorú ponúkajú akcie a dlhopisy. Prechod na širšie prijatie Bitcoinu bude závisieť od jeho schopnosti prekonať súčasné výzvy, ako sú volatilita a regulačné prekážky. Ak sa to podarí, Bitcoin by mohol nájsť svoje miesto medzi tradičnými investičnými nástrojmi. No zatiaľ zostáva vnímaný skôr ako riziková investícia.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.