Toto je 5 najziskovejších firiem na Slovensku. Rekordér zarobil vyše pol miliardy

  • Prehľad 5 najziskovejších firiem na Slovensku.
  • Najúspešnejšia sa dostala na vrchol z 200-miliónovej straty.
Novinky Najziskovejšie firmy na Slovensku
Najziskovejšie firmy na Slovensku. Zdroj: shutterstock.com/Happijuli/Viachaslau Krasnou
BitmarketsBitmarkets

Na Slovensku je množstvo úspešných firiem. Šikovným podnikateľom sa darí budovať veľký biznis v rôznych odvetviach. Pozreli sme sa na to, ktoré slovenské spoločnosti dosiahli v minulom roku najväčšie zisky. Na základe údajov z FinStatu sme zistili, že v roku 2023 najziskovejšie slovenské firmy zarobili stovky miliónov eur.

Predstavíme vám päticu firiem, ktorá svojimi ziskami prekonala všetky ostatné spoločnosti na Slovensku. Výnimkou môžu byť tie spoločnosti, ktoré svoje hospodárske výsledky za rok 2023 doposiaľ nezverejnili.

TOP 5 najziskovejších slovenských spoločností

Rebríček TOP 5 najziskovejších firiem tvoria značky, ktoré všetci Slováci veľmi dobre poznajú. Ich tržby sa pohybujú v miliardách eur ročne a slušnou čiastkou prispievajú aj do štátneho rozpočtu prostredníctvom daní.

Nájdeme medzi nimi dodávateľa energií, banku aj automobilku. Ktorá firma bola z hľadiska zisku v minulom roku najúspešnejšia, sa dočítate v tomto článku.

Späť
Strana 1/6Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinStatTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.