Dominancia Bitcoinu na kryptotrhu klesla na úroveň 55 %. Prichádza sezóna altcoinov?

Sponzorované články Klesajúca dominancia Bitcoinu môže spustiť altcoinovú sezónu
Klesajúca dominancia Bitcoinu môže spustiť altcoinovú sezónu. Zdroj: shutterstock.com/Zakharchuk
BitmarketsBitmarkets

Augustový vývoj cien Bitcoinu sa nesie v znamení červených čísel, čo sa odrazilo aj na jeho trhovej dominancii. Bitcoin tento mesiac ešte nedokázal prekročiť hranicu 63 tisíc dolárov a jeho trhová dominancia klesla na úroveň 55 %. Stále častejšie sa tak začína spomínať príchod altcoinovej sezóny.

V kontexte formujúceho sa trhu sa mnohí investori začínajú orientovať práve na kryptomeny mimo Bitcoinu. Tento krok môže byť kľúčom k dosiahnutiu vyšších výnosov v období, keď Bitcoin stagnuje.

Navštíviť atraktívnu kryptomenu

Bitcoin pod tlakom: Cena padá pod 60 000 $ a dominancia klesá

Tento mesiac je pre Bitcoin zatiaľ veľmi nejasný, keďže jeho cena opakovane stúpa a klesá ku kľúčovej hranici 60 000 $.

Podľa údajov z Coincodex je aktuálny podiel trhovej hodnoty Bitcoinu na celkovej kapitalizácii kryptomenového trhu 55,69 %. Jeho celková trhová kapitalizácia je v čase písania článku 1,17 biliónov dolárov pri celkovej trhovej kapitalizácii kryptomien 2,11 biliónov dolárov. 

Najvyššia trhová dominancia BTC bola tento mesiac len okolo 56,5 %.

Trhová dominancia BTC

Trhová dominancia BTC predstavuje podiel Bitcoinu na celkovej hodnote (trhovej kapitalizácii) všetkých kryptomien. Inými slovami – ukazuje, akú časť celkovej hodnoty kryptotrhu tvorí Bitcoin v porovnaní so všetkými ostatnými kryptomenami (altcoinmi).

Kritické obdobie pre Bitcoin sa odráža aj na ukazovateľoch technickej analýzy. Relatívny index sily (RSI), ktorý meria momentovú silu aktíva, zostáva pod neutrálnou hranicou. To naznačuje, že medvedí trend stále pretrváva a Bitcoin sa snaží nájsť stabilitu.

Aj keď v utorok BTC zaznamenal krátkodobý nárast o 3,4 %, okamžite narazil na odpor a jeho cena aj naďalej osciluje okolo úrovne 59 000 dolárov.

Porovnanie kryptomenového trhu s tradičnými aktívami, ako sú zlato, americké akcie a americký dolár, ponúka užitočný pohľad na jeho miesto v globálnej ekonomike. Pri porovnaní trhových kapitalizácií spomínaných aktív, podiel Bitcoinu v súčasnosti tvorí 1,48 %. Trh s kryptomenami ako celok má zase 2,66 % časť. S podielom takmer 51 % majú najväčšie zastúpenie akcie.

S klesajúcou trhovou dominanciou Bitcoinu sa čoraz viac otvára priestor pre altcoiny. Trh s kryptomenami je už dnes zaplavený množstvom projektov, z ktorých však mnohé môžu byť pre neskúsených investorov rizikové. Je preto nevyhnutné k nákupu pristupovať vždy s maximálnou obozretnosťou a dôkladnou analýzou.

V tomto článku sme si zobrali pod drobnohľad dva perspektívne meme coiny Pepe Unchained a Base Dawgz, ktoré vynikajú svojimi technologickými riešeniami a sľubujú výrazný potenciál v oblasti decentralizovaných mien.

Pepe Unchained ponúka až 100x rýchlejšie transakcie za zlomok ceny

Keď koncom júna odštartoval predpredaj nového meme coinu PEPU, mnohí investori spozorneli. Vývojársky tím projektu Pepe Unchained prišiel s efektívnym riešením problému, ktorý obchodníkov oberá o podiel zo zisku. Konkrétne ide o pomalé transakčné časy v období obchodnej špičky a výška poplatkov za tieto transakcie.

Hlavnou pridanou hodnotou ekosystému Pepe Unchained je práve riešenie tejto situácie vybudovaním druhej vrstvy blockchainu (Layer 2) nad primárnou sieťou Ethereum.

Vďaka nepretržitému premosteniu Pepe Unchained umožňuje realizovať obchodné transakcie mimo primárnej siete. Tým ju odľahčí a investorom zaručí až 100-krát rýchlejšie spracovanie transakcií. 

Ďalším bonusom zapojenia Layer 2 do procesu nákupu a predaja je stlačenie transakčných poplatkov na minimum. To sa odrazí vo finálnych kalkuláciách a tým aj vyšších ziskoch.

Ako kúpiť kryptomenu

Ako kúpiť kryptomenu. Zdroj: www.pepeunchained.com

Okrem zvýhodnených predpredajných cien oslovili mnohých investorov aj štedré odmeny za staking. Za uzamknutie natívnych tokenov PEPU získajú ich držitelia ročné percentuálne odmeny vo výške až 203 %. 

Fundraising meme coinu PEPU prekročil 9,7 milióna dolárov, preto sa dnes predáva za 0,0091996 $.

Záujemcovia o PEPU si tak stále môžu zakúpiť tieto nové žabie tokeny na oficiálnej stránke projektu. Platiť sa dá prostredníctvom ETH, USDT, BNB alebo platobnou kartou.

Web Pepe Unchained

Multichainový meme coin Base Dawgz ponúka viac ako 800 % odmeny za staking

Predpredaj Base Dawgz

Predpredaj Base Dawgz. Zdroj: basedawgz.com/sk

Projekt Base Dawgz je navrhnutý pre tých, ktorí túžia po dobrodružstve a inováciách. Kombinuje moderné blockchainové technológie, tematiku Doge a šikovne nastavenú tokenomiku, ktorá dnes ponúka štedré ročné odmeny za staking vo výške až 800 %.

Base Dawgz

Základnou myšlienkou projektu Base Dawgz je priniesť na trh ekosystém, ktorý svojim používateľom zaručí interoperabilitu naprieč viacerými blockchainmi a umožní im tak maximalizovať obchodné zisky.

Okrem primárneho blockchainu Base sa bude token DAWGZ obchodovať aj na sieťach Ethereum, Solana, Binance Smart Chain a Avalanche. Držitelia natívnych tokenov DAWGZ tak môžu využiť výhody rôznych sietí a zároveň získavajú prístup k širokému spektru decentralizovaných aplikácií a služieb.

Táto flexibilita zvyšuje atraktivitu projektu nielen pre technicky zdatných používateľov, ale aj pre investorov, ktorí hľadajú diverzifikáciu portfólia naprieč viacerými blockchainmi. Vďaka interoperabilite bude jednoduchšie presúvať aktíva medzi rôznymi sieťami, čo znižuje náklady a zvyšuje efektivitu obchodovania.

Tokenomika Base Dawgz

Tokenomika Base Dawgz. Zdroj: basedawgz.com/sk

Aktuálne sa meme coin DAWGZ predáva za predpredajnú cenu 0,008173 $. 

Po ukončení predpredaja pripravujú tvorcovia zalistovanie tokenu na známych DEX burzách, uvedenie na CoinMarketCap, CoinGecko a tiež spustenie na portáli Birdeye.

Ak vnímate príchod altcoinovej sezóny ako reálnu možnosť, oplatí sa hľadať projekty, ktoré reflektujú súčasné trendy. Base Dawgz môže byť jednou z najzaujímavejších príležitostí na zhodnotenie vašich vkladov.

Web Base Dawgz

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: