Slováci skúšajú oblafnúť poisťovne. Počet poistných podvodov extrémne vzrástol

  • Poisťovňa UNIQA zaznamenala 75-percentný nárast poistných podvodov.
  • Slováci vo veľkom zneužívali minuloročné zemetrasenie.
Novinky Slováci robia poistné podvody
Slováci robia poistné podvody. Zdroj: shutterstock.com/fizkes
BitmarketsBitmarkets

Na Slovensku nastal alarmujúci nárast poistných podvodov. Podľa najnovších údajov poisťovne UNIQA počet pokusov o poistné podvody v poslednom roku vzrástol o neuveriteľných 75 %. Slováci podvádzajú pri nahlasovaní poistných udalostí, ktoré súvisia s poistením auta, majetku, úrazového aj životného poistenia.

Poisťovňa odhalila podvody za milióny eur

Počas prvých šiestich mesiacov roka 2024 riešila UNIQA až 1 300 sporných poistných udalostí, pričom 710 z nich uzavrela so záverom, že išlo o pokus o poistný podvod. Poisťovňa svojím odhalením ušetrila takmer 2,7 milióna eur.

Slováci zneužívali zemetrasenie

Poisťovňa UNIQA uvádza, že sporné škody z minuloročného zemetrasenia výrazne prispeli k nárastu sumy, o ktorú sa Slováci snažili obrať poisťovňu.

Jeden z jej klientov nahlásil škodu na rodinnom dome, ktorú mu údajne spôsobilo zemetrasenie. Žiadal náhradu za poškodenú strechu a popraskané murivo okolo okien a dverí. Poistnú udalosť UNIQA prešetrila. Stavebný inžinier odhalil, že škody na rodinnom dome boli spôsobené oveľa skôr a došlo k nim v dôsledku nekvalitnej práce murárov.

Napriek tomu poisťovňa klientovi vyplatila plnenie v nižšej sume – za škodu, ktorá by sa dala pripísať zemetraseniu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: UniqaTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.