Petržalka plánuje miliónovú rekonštrukciu. Začne sa už čoskoro

  • Bratislavčania sa majú na čo tešiť.
  • Rekonštruovať budú obľúbenú halu.
  • Mesto dostalo dodtáciu vyše 2 miliónov eur.
Ekonomika Petržalka chystá veľkú rekonštrukciu populárnej haly
Petržalka chystá veľkú rekonštrukciu populárnej haly. Zdroj: shutterstock.com/VInec
BitmarketsBitmarkets

Mestská časť Bratislava-Petržalka sa chystá na obnovu Športovej haly Draždiak. Petržalka získala finančný príspevok vo výške viac ako 2,05 milióna eur z výzvy Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA), píše TASR.

Kedy to vypukne?

Práce na obnove by sa mali začať v septembri tohto roku a trvať budú do augusta 2026.

Petržalka dá hale nový šat

Hlavným cieľom projektu je znížiť spotrebu energie haly o 62 percent a znížiť produkciu CO2 o 76 percent. Zároveň chceme zlepšiť športové a komunitné služby, vytvoriť moderný priestor a podporiť záujem o šport a zdravý životný štýl nielen pre obyvateľov Petržalky,” uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Celková investícia by mala presiahnuť 2,5 milióna eur. Mestská časť plánuje pokryť zvyšnú časť nákladov, ktorá predstavuje takmer 500 000 eur, z vlastných zdrojov. Tieto finančné prostriedky budú využité na montáž fotovoltických panelov, obnovu elektroinštalácie a inštaláciu novej športovej podlahy. Zabezpečia tiež financovanie nepredvídaných výdavkov prostredníctvom rezervného fondu.

Doteraz sa v rámci obnovy haly podarilo vymeniť osvetlenie za úspornejšie LED svietidlá a zrekonštruovať vonkajšie antukové kurty. V areáli haly, smerom k jazeru, bol položený nový trávnik a nainštalovaná exteriérová pitná fontánka.

Ako to bude vyzerať?

Bývalé ubytovacie priestory sa premenia na administratívne zázemie pre športovcov a niektoré vonkajšie tenisové kurty budú v zimných mesiacoch prekryté nafukovacou halou.

Po dokončení rekonštrukcie získa hala multifunkčný účel a bude poskytovať zázemie pre rôzne športové disciplíny. „Nový priestor umožní organizáciu detských športových podujatí, školských turnajov a rôznych športových aktivít, ako sú florbal, basketbal či futsal,” dodala Halašková.

Možnosti na športovanie

Športová hala Draždiak zahŕňa tri vnútorné tenisové kurty a päť vonkajších antukových dvorcov. Hala je primárne využívaná na tenis (či už pre vrcholových športovcov, alebo rekreačných hráčov). Letná sezóna v areáli športovej haly trvá od apríla do polovice októbra.

Obnova Športovej haly Draždiak je len jedným z viacerých projektov zameraných na rozvoj športovej infraštruktúry v Petržalke. Medzi ďalšie patrí výstavba novej Športovej haly Pankúchova, kde je ukončenie prác naplánované na október 2024.

Ďalšie investície smerovali do obnovy plavárne na Základnej škole Pankúchova, ktorá by mala začať slúžiť verejnosti a športovým klubom od začiatku školského roka. Obnovené boli aj priestory Športovej haly Prokofievova a dotácie boli získané aj na obnovu plavární na základných školách Holíčska a Budatínska.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: