Trump sa chce stať kryptoprezidentom. Propagáciou „bitcoinových tenisiek” získava nových priaznivcov

Sponzorované články Donald Trump ako kryptomenový prezident
Donald Trump ako kryptomenový prezident. Zdroj: shutterstock.com/osonmez2/mark reinstein
BitmarketsBitmarkets

Bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý kedysi nazýval Bitcoin podvodom, sa už niekoľko mesiacov prezentuje ako prokryptomenový prezidentský kandidát. On sám je aktívnym obchodníkom s kryptomenami a vlastníkom objemného kryptomenového portfólia. Nedávno zožal veľký úspech na konferencii Bitcoin 2024 v Nashville a najnovšie sa jeho meno dokonca objavilo aj v súvislosti s limitovanou edíciou bitcoinových tenisiek.

Donald Trump vlastní kryptomenové portfólio v hodnote takmer 8 miliónov dolárov

Trumpove dvorenie sa kryptomenovému priemyslu začalo ešte pred tým, než sa stal oficiálnym republikánskym kandidátom v prezidentských voľbách. Za posledné dva roky napríklad zarobil významné sumy nákupom a predajom kryptomien a vlastných NFT.

Podľa údajov agentúry Arkham Intelligence disponuje Donald Trump kryptomenovým portfóliom s hodnotou takmer 8 miliónov dolárov. Z toho 3 milióny sú investované do tokenu TrumpCoin, ktorý si získal obľubu medzi konzervatívnymi stúpencami Trumpovej administratívy. Token symbolizuje nielen politické presvedčenie, ale aj rastúci záujem o kryptomeny v rámci širšieho konzervatívneho spektra.

Keď sa Trump stal v máji oficiálnym prezidentským kandidátom republikánskej strany, výrazne posilnil svoj postoj tým, že ako prvý umožnil prijímanie darov v kryptomenách. Týmto krokom vyslal jasný signál voličom a investorom, že kryptomeny budú hrať dôležitú úlohu v jeho vízii pre budúcnosť Ameriky. K dnešnému dátumu sa na prezidentskú kampaň Donalda Trumpa vyzbierali približne 4 milióny dolárov v Bitcoinoch a iných kryptomenách. Darcovia môžu prispieť prostredníctvom platformy Coinbase Commerce.

Trumpova vízia pre kryptomeny? Amerika na čele digitálnej budúcnosti

Na konferencii Bitcoin 2024 v Nashville predstavil Donald Trump sériu ambicióznych sľubov, ktoré majú zmeniť postavenie USA na kryptomenovej mape sveta. 

Medzi hlavné body patrí jeho záväzok začleniť všetky Bitcoiny, ktoré americká vláda aktuálne vlastní, do strategických rezerv. Tým plánuje zabezpečiť, aby sa Spojené štáty stali „bitcoinovou superveľmocou”.

Trump tiež sľúbil vytvoriť prezidentský poradný orgán pre kryptomeny. Jedným z hlavných poslaní tejto inštitúcie by mala byť ochrana a podpora transparentného regulačného prostredia pre tento sektor. 

V rámci svojho prejavu tiež oznámil plán odvolať Garyho Genslera, predsedu Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC). Toto vyhlásenie si získalo okamžitú podporu prítomných, ktorí v Genslerovi vidia hlavnú prekážku pre rozvoj kryptomien v Spojených štátoch.

Súčasťou prejavu bol aj prísľub zabezpečiť lacnú energiu pre ťažbu Bitcoinu v USA s cieľom prilákať do krajiny viac ťažiarov a posilniť tak domácu produkciu kryptomeny. Tento krok by USA pomohol stať sa globálnym lídrom v kryptomenovej ťažbe, čo by podporilo hospodársky rast aj digitálnu budúcnosť Ameriky.

Aký bude dlhodobý dopad Trumpovej politiky na kryptomenový priemysel sa ešte uvidí. Akonáhle by sa stal prezidentom a svoje slová potvrdil reálnymi činmi, dá sa očakávať cenová explózia nielen najväčších kryptomien, ale aj nových projektov ako Pepe Unchained.

Raketový štart pre Pepe Unchained: Prečo investori veria v úspech tohto projektu?

Pepe Unchained

Pepe Unchained. Zdroj: www.pepeunchained.com

Projekt Pepe Unchained je jedným z najinovatívnejších meme coinov tohto roka. Na rozdiel od iných meme coinov, ktoré sa často spoliehajú len na humorný obsah a komunitnú podporu, prináša Pepe Unchained reálnu úžitkovú hodnotu. Vďaka vlastnej druhej vrstve (Layer 2) blockchainu prináša revolúciu v rýchlosti a efektivite transakcií. Inšpirovaný animovanou postavičkou Pepe the Frog nezabúda ani na milovníkov humorných meme príspevkov a úspechy známeho coinu PEPE, ktorý  svojim držiteľom priniesol štedré zisky.

Riešenia Layer 2 sú v kryptosfére čoraz populárnejšie, pretože umožňujú rýchlejšie a lacnejšie transakcie mimo hlavného blockchainu. Pepe Unchained sľubuje až 100-násobne rýchlejšie transakcie než poskytuje primárna sieť Ethereum, čo výrazne znižuje transakčné poplatky. Vďaka okamžitému premosteniu medzi sieťou Ethereum a sieťou Pepe Chain tak môžu obchodníci s kryptomenami maximalizovať svoje zisky.

Čo je Pepe Unchained?

Pepe Unchained (PEPU) je vylepšená verzia pôvodného meme coinu Pepe. Nová verzia využíva technológiu Layer 2 na zdvojnásobenie odmien za staking pre všetkých, ktorí token PEPU nakúpili v predpredaji za zvýhodnené ceny.

V rámci prebiehajúceho predpredaja si môžu investori kúpiť tokeny PEPU za zvýhodnenú cenu 0,0090539 dolára. Predpredaj vyzbieral za rekordné obdobie už viac než 8,7 miliónov dolárov. Mnohí investori očakávajú, že nový meme coin PEPU by mohol do konca roka predbehnúť aj pôvodný token Pepe. Ten napríklad vyskočil za krátke obdobie po uvedení na trh až o 7 000 %.

Tvorcovia projektu Pepe Unchained pripravili pre investorov tiež možnosť využiť dvojnásobný staking. Ekosystém ponúka ročné odmeny vo výške 225 % APY. To robí z Pepe Unchained atraktívnu investičnú príležitosť pre tých, ktorí hľadajú kombináciu vysokého potenciálneho zhodnotenia s možnosťou pravidelného pasívneho príjmu.

Ako kúpiť kryptomenu

Ako kúpiť kryptomenu. Zdroj: www.pepeunchained.com

Pepe Unchained sa odlišuje od tradičných meme coinov práve dôrazom na technologickú inováciu a funkčnosť. Je vhodný pre investorov, ktorí sa neboja ísť do inovatívnych a potenciálne vysoko výnosných projektov.

Web Pepe Unchained

Bitcoinové tenisky s podpisom Donalda Trumpa sa okamžite vypredali

Bitcoinove tenisky

Bitcoinove tenisky. Zdroj: gettrumpsneakers.com

Naspäť však k Trumpovi. Len niekoľko dní po spomínanom prejave v Nashville sa na jeho sieti Truth Social objavila kampaň propagujúca bitcoinové tenisky. Limitovaná séria s názvom Bitcoin Sneakers vyvolala okamžitý záujem.

Tenisky predáva spoločnosť CIC Ventures, ktorá je plne vlastnená Donaldom Trumpom. Na svojich webových stránkach ponúkala 1 000 párov vysokých tenisiek v zlatisto-oranžovej farbe s podpisom bývalého prezidenta za cenu 499 dolárov. Tie sa okamžite vypredali. Dostupné sú ešte nízke tenisky v rovnakej farbe alebo vysoké v čiernej farbe, obe za 299 dolárov. Tenisky sú ozdobené americkou vlajkou, symbolom Bitcoinu a nápisom Trump Crypto President”.

Ide tak o ďalší krok tohto prezidentského kandidáta osloviť širokú kryptomenovú komunitu v USA. Či bude s touto stratégiou úspešný a nakoľko sa mu, v prípade zvolenia, podarí naplniť svoje sľuby, ukáže len čas.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: