Bitcoin čakajú ďalšie prepady, ukazujú to tieto metriky

  • Bitcoin môže očakávať ďalšie poklesy.
  • To by mohlo viacerých priaznivcov kryptomien finančne vyčerpať.
  • Je potrebné si vždy opakovať, že kryptomeny sú volatilné.
Novinky Bitcoin čakajú ťažké časy
Bitcoin čakajú ťažké časy. Zdroj: shutterstock.com/frank60
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin, vedúca kryptomena na trhu, sa v posledných týždňoch ocitol pod zvýšeným tlakom. Zatiaľ čo mnohí investori dúfali v stabilizáciu cien po nedávnych poklesoch, najnovšie údaje z CryptoQuant naznačujú, že Bitcoin by mohol čeliť ďalšiemu poklesu. Tento článok sa zaoberá niekoľkými kľúčovými metrikami, ktoré naznačujú možné budúce trendy na trhu s kryptomenami.

Rastúci predajný tlak

Jedným z hlavných ukazovateľov, ktoré upozorňujú na možný pokles, je narastajúci predajný tlak zo strany ťažiarov. Ťažiari kryptomien hrajú kľúčovú úlohu v stabilizácii trhu, pretože kontrolujú veľké množstvo novovytvorených Bitcoinov. Ak sa rozhodnú predať väčší podiel svojich zásob, môže to spôsobiť pokles ceny na trhu. V súčasnosti je na základe údajov z CryptoQuant zrejmé, že ťažiari začali zvyšovať svoje predaje, čo môže signalizovať ich obavy z ďalšieho poklesu cien.

Čo je to CryptoQuant

CryptoQuant je platforma zameraná na poskytovanie dát a analytických nástrojov pre trh s kryptomenami. Špecializuje sa na sledovanie a analýzu on-chain dát, ktoré zahŕňajú transakcie, pohyby kryptomien medzi peňaženkami, aktivity ťažiarov, a správanie veľkých hráčov na trhu. Tieto údaje poskytujú investorom a obchodníkom hlbší vhľad do dynamiky kryptotrhu, čo im pomáha robiť informované rozhodnutia. CryptoQuant je často využívaný na predikciu cenových pohybov a hodnotenie trhového sentimentu.

 

Okrem toho, indikátory, ako je napríklad Miners’ Position Index (MPI), ukazujú nárast predajov zo strany ťažiarov. Tento index sleduje, koľko Bitcoinov predali ťažiari v porovnaní s historickými údajmi. Nárast indexu naznačuje, že ťažiari začínajú byť nervózni a sú ochotní predávať aj za nižšie ceny, čo môže ešte viac tlačiť cenu Bitcoinu nadol.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin nezaujíma inštitucionálnych investorov

Ďalším dôležitým faktorom, ktorý môže viesť k poklesu Bitcoinu, je klesajúci záujem zo strany inštitucionálnych investorov. V uplynulých mesiacoch boli považovaní za hlavných hráčov, ktorí pomáhali držať cenu Bitcoinu na vyšších úrovniach. Avšak, podľa posledných údajov sa objem obchodov uskutočnených veľkými hráčmi výrazne znížil.

To, že inštitúcie strácajú záujem, môže byť signálom, že Bitcoin už neponúka také atraktívne výnosy ako v minulosti. Tento pokles záujmu môže byť spôsobený aj zvyšujúcou sa konkurenciou zo strany iných investičných príležitostí alebo obavami z regulácií, ktoré by mohli ovplyvniť trh s kryptomenami v budúcnosti. Pokles vo vyššej miere by mohol spôsobiť naozaj veľmi veľké poklesy na trhoch, a to nie len kryptomenových. Súvisí to aj so súčasným napätím na trhoch.

Kombinácia rastúceho predajného tlaku zo strany ťažiarov a poklesu záujmu inštitucionálnych investorov vytvára pre Bitcoin riziko ďalšieho poklesu. Aj keď je trh s kryptomenami známy svojou volatilitou a schopnosťou rýchlo sa zotaviť, aktuálne metriky naznačujú, že investori by mali byť opatrní a pripravení na možné ďalšie prepady. Na druhej strane však stoja analytici, ktorí predikujú silné rasty.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptopotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.