O koncert Taylor Swift prišlo takmer 200-tisíc ľudí: Toto nás mrzí najviac, hovoria fanúšikovia

  • Až tri koncerty Taylor Swift vo Viedni sa zrušili.
  • O zážitok prišlo takmer 200-tisíc fanúšikov.
Novinky O koncert Taylor Swift prišlo takmer 200-tisíc ľudí
O koncert Taylor Swift prišlo takmer 200-tisíc ľudí. Zdroj: Shutterstock.com/Octifanny, Real World Events
BitmarketsBitmarkets

Podľa agentúry Reuters môžu poisťovne čeliť vyplateniu miliónov na poistnom plnení po tom, ako došlo k zrušeniu troch koncertov Taylor Swift v Rakúsku.

Ako uvádzajú dva zdroje, ktoré boli súčasťou poistení koncertov americkej popovej hviezdy, škody budú zrejme rozdelené medzi viacerých poisťovateľov.

Hrozil teroristický útok

Tri koncerty Taylor Swift, ktoré boli súčasťou jej turné The Eras Tour a mali sa uskutočniť tento týždeň vo Viedni, boli zrušené kvôli plánovaným útokom na štadióne Ernsta Happela.

Rakúsky minister vnútra v piatok 9. augusta oznámil, že zatkli tretieho podozrivého v súvislosti so zrušenými koncertmi Taylor Swift vo Viedni, ktoré mali byť cieľom zmareného teroristického útoku. Tento 18-ročný Iračan je údajne spolupracovníkom hlavného podozrivého, 19-ročného Rakúšana so severomacedónskymi koreňmi menom Beran A., uvádza The Guardian.

Minulý piatok na tlačovej konferencii v rakúskej metropole minister vnútra Gerhard Karner informoval o najnovšom zatknutí. Úrady sa domnievajú, že plán útoku bol inšpirovaný Islamským štátom a al-Káidou.

Počas razie v dome hlavného podozrivého v Ternitzi južne od Viedne sa našli materiály na výrobu bômb, vrátane chemických látok a technických zariadení, ktoré naznačovali „pokročilé prípravné úkony”.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Desaťtisíce smutných fanúšikov

Organizátori zrušili všetky tri koncerty americkej speváčky Taylor Swift, ktoré sa mali od 8. do 10. augusta konať vo Viedni. Toto rozhodnutie prišlo len krátko po tom, čo rakúska polícia oznámila zadržanie dvoch osôb podozrivých z plánovania útokov na podujatia vo Viedni a okolí.

Taylor Swift mala vystúpiť na viedenskom Štadióne Ernsta Happela vo štvrtok, piatok a sobotu v rámci svojho turné Eras Tour. Spoločnosť Barracuda Music, ktorá koncerty organizovala, oznámila na Instagrame v stredu večer, že „v záujme bezpečnosti všetkých” nemá iné možnosti než zrušiť tieto tri plánované vystúpenia. Zároveň uviedla, že divákom vráti peniaze za zakúpené vstupenky do desiatich pracovných dní.

Podľa doterajších zistení vyšetrovania sa mladíci, ktoré chceli útočiť, radikalizovali pod vplyvom internetu. Polícia uviedla, že mladík zadržaný v Ternitzi nedávno prisahal vernosť teroristickej organizácii Islamský štát. V jeho byte sa našli chemické látky, ktoré sa momentálne analyzujú. Predpokladá sa, že sa pripravoval na útoky zamerané práve na koncerty Taylor Swift vo Viedni.

„Situácia bola vážna a stále je vážna, ale môžeme povedať, že sme zabránili tragédii,” vyhlásil rakúsky minister vnútra Gerhard Karner. Vo štvrtok 8. augusta dodal, že zatiaľ boli zadržaní dvaja rakúski občania.

V dome mladšieho z podozrivých sa našli materiály súvisiace s teroristickými skupinami Islamský štát a al-Káida. Starší podozrivý bol tiež súčasťou islamistickej siete a bol v hľadáčiku polície. Na internete vyhľadával informácie o výrobe bômb a vo svojom priznaní vyšetrovateľom uviedol, že mal v úmysle „zabiť seba a veľký dav ľudí buď vo štvrtok, alebo v piatok,” informovali spravodajské služby.

Odškodné pre fanúšikov Taylor Swift

Späť
Strana 1/3Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: ReutersTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.