Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Čo nás pád trhov naučil?

  • Pád trhov vystrašil v pondelok mnohých obchodníkov.
  • Je dôležité si tento strach pamätať.
  • Možno ho využiť vo svoj prospech v podobe odporúčaní.
Novinky Pád trhov obchodníkov vystrašil
Pád trhov obchodníkov vystrašil. Zdroj: shutterstock.com/MeshCube
BitmarketsBitmarkets

Pád trhov nemusí byť len vytriezvením z nereálnych očakávaní. Môže so sebou priniesť aj množstvo informácií, ktoré dokážu obchodníci v budúcnosti využiť. Globálne trhy zažili cez víkend významný výpredaj, ktorý pokračoval aj počas obchodného dňa 5. augusta. DOW a S&P 500 klesli o viac ako 1 000 bodov (každý), Bitcoin padol pod 49 000 dolárov a japonský Nikkei 225 zažil najprudší jednorazový pokles od roku 1987. Predaj v taiwanskom akciovom indexe bol najhorším obchodným dňom za posledných 57 rokov.

Čo nám pád trhov ukázal

Výpredaj priniesol niekoľko dôležitých lekcií pre obchodníkov a investorov. Informácie odborníci považujú za kľúčové na pochopenie a reagovanie na podobné situácie v budúcnosti.

1. Sezónna volatilita a príprava na poklesy

Jednou z hlavných lekcií je význam sezónnej volatility a prípravy na obdobia s nižšou likviditou, ako sú letné mesiace. Ako zdôrazňuje Huf, zakladateľ Pear Protocol, počas leta je likvidita na trhoch nižšia, čo môže viesť k výraznejším výkyvom cien. Obchodníci by mali zvážiť zníženie pákového efektu alebo zvýšenie hotovostných rezerv, aby lepšie riadili svoje vstupy a výstupy na trhu. To umožňuje lepšie sa prispôsobiť sezónnym výkyvom a minimalizovať potenciálne straty počas období volatility.

2. Význam párového obchodovania

V obdobiach silných výkyvov trhu môže byť užitočné používať stratégiu párového obchodovania. Tento prístup spočíva vo vytvorení portfólia, ktoré zahŕňa longové pozície v určitých aktívach a shortové pozície v iných, aby sa vyvážilo riziko.

Odporúčanie

Huf odporúča, aby obchodníci, ktorí sa obávajú poklesov, držali longové pozície v hlavných kryptomenách ako Bitcoin, zatiaľ čo shorty na iných menších aktívach ako Litecoin alebo ADA. Tento prístup umožňuje profitovať z rastu hlavných aktív a zároveň poskytuje ochranu proti potenciálnym poklesom.

3. Zvládanie margin call a volatilita na tradičných a krypto trhoch

Huf upozorňuje na rozdiely medzi algoritmickým a diskrétnym predajom v tradičných financiách. Pre obchodníkov na krypto trhoch je dôležité pochopiť, že margin call a ďalšie technické aspekty môžu mať rôznu dynamiku v závislosti od trhových podmienok.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Ďalšie informácie

4. Očakávania úrokových sadzieb a ich vplyv na trhy

Vzhľadom na nedávne očakávania zníženia úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému je dôležité rozpoznať, že tieto zmeny majú oneskorený dopad na trhy. Huf upozorňuje, že aj keď zníženie úrokových sadzieb môže znieť pozitívne, vplyv na trh je často oneskorený a prehnaný.

5. Psychológia trhu a rotácia kapitálu

Dôležitou lekciou je aj psychológia trhu. Huf naznačuje, že obmedzený objem kapitálu, ktorý neustále rotuje medzi rôznymi naratívmi, môže byť indikátorom neskorého cyklu. Obchodníci by mali byť obozretní voči trendom, ktoré môžu naznačovať, že trh dosiahol vrchol.

Posledný pokles trhov nám poskytol cenné lekcie o sezónnej volatilite, stratégiách na ochranu pred rizikom, rozdieloch medzi rôznymi druhmi predaja a vplyve úrokových sadzieb na trhy. Pre obchodníkov je kľúčové byť pripravený na volatilitu, využívať efektívne obchodné stratégie, ako napríklad párové obchodovanie, a rozumieť psychológii trhu a rotácii kapitálu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.