Bankrot giganta. Dobre známa slovenská firma mieri do konkurzu

  • Silný slovenský hráč mieri do konkurzu.
  • Má obrovské dlhy voči štátu, zamestnancom aj partnerom.
Novinky Kuriérska firma skončila v konkurze
Kuriérska firma skončila v konkurze. Zdroj: shutterstock.com/Krakenimages.com
BitmarketsBitmarkets

Slovenská firma, ktorá dosahovala ešte v minulom roku miliónové zisky, skončila v konkurze. Spoločnosť zanechala dlhy voči štátu, zamestnancom aj obchodným partnerom. Jej majiteľ sedí vo väzení za lúpež.

Úspešná firma sa dostala do obrovských problémov

Silný hráč v oblasti doručovacích služieb ešte prednedávnom žiaril na výslní a jeho biznis prekvital. Stačilo len pár mesiacov a z úspešnej kuriérskej spoločnosti nezostalo nič.

123Kuriér pôsobil na trhu od roku 2012. Firma najskôr spájala firemných a súkromných klientov s logistickými spoločnosťami na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku.

Počas obdobia pandémie, keď bol extrémne vysoký dopyt po doručovateľských službách, sa 123Kuriér chopil príležitosti a vytvoril vlastnú logistickú sieť, pričom sa špecializoval na doručovanie balíkov s hmotnosťou do 50 kilogramov.

Miliónové tržby po expanzii

Tržby spoločnosti začali prudko rásť. Kým v roku 2019 dosahovali úroveň menej ako 100-tisíc eur, v nasledujúcich rokoch sa už pohybovali v miliónoch.

 

Spoločnosť skolabovala počas najväčšej sezóny roka

123Kuriér spôsobil mnohým eshopom obrovské problémy počas minuloročnej predvianočnej nákupnej sezóny. Spoločnosť uzavrela všetky svoje depá, nedoručila balíky a neuhradila platby obchodníkom, ktorí využívali jej služby. O tomto škandále sme vás v novembri informovali.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Denník NTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.