AKTUÁLNE: Trh kryptomien krváca. Toto je dôvod rapídneho pádu Bitcoinu (BTC)

  • Bitcoin klesol za jediný týždeň o 30 %.
  • Dôvodom je zvýšenie úrokových sadzieb v Japonsku.
  • Trh kryptomien klesol najprudšie za posledné roky.
Novinky Bitcoin a kryptomeny prudko padajú
Bitcoin a kryptomeny prudko padajú
BITmarketsBITmarkets

Bitcoin a celý trh kryptomien výrazne klesli po tom, čo v Japonsku došlo k nárastu úrokových sadzieb. Táto správa najprv otriasla akciovým trhom vrátane indexov ako Nikkei a Nasdaq. Nasledovala panika, ktorá trvá doteraz a nevyhli sa jej ani kryptomeny.

Vieme, prečo Bitcoin padá

Zdá sa, že spúšťačom tejto masívnej korekcie je neočakávané zvýšenie úrokových sadzieb Bank of Japan minulý týždeň, čo spôsobilo prudký pád japonských akcií. Nasdaq zaznamenal pokles o 11 % a Nikkei o neuveriteľných 30 %.

Bitcoin zaznamenal najstrmší pád za posledné dva roky. Len donedávna platilo, že najvyššia korekcia od začiatku roka 2023 predstavovala menej ako 30 %, no teraz Bitcoin dosiahol presne rovnaké znehodnotenie len za jediný týždeň. Také rýchle tempo poklesu sme na trhu nevideli roky.

Strmý pád Bitcoinu

Strmý pád Bitcoinu. Zdroj: TradingView

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Koniec 4-mesačnej štruktúry

Bitcoin formoval bočnú štruktúru od polovice marca a každý očakával, že napokon z tejto štruktúry bude trh pokračovať v náraste. Opak sa stal pravdou a cena dnes prerazila support a neustále padá. Otázkou tak zostáva, kedy sa situácia na trhu upokojí, a kedy dôjde k opätovnému odrazu. Jedno je však isté — na pokračovanie rastúceho trendu si budeme musieť ešte počkať.

Došlo podľa vás k prasknutiu bubliny?

Loading ... Loading ...

Z technického hľadiska je najbližší support na zóne 45 000 až 40 000 dolárov. To by znamenalo, že Bitcoin by mohol v poklese ešte pokračovať. Je však dôležité položiť si otázku, či práve nie sme svedkami dlhodobejšej korekcie, pretože obavy z prasknutia bubliny pretrvávajú na globálnych trhoch už dlhšiu dobu.

Keďže sú kryptomeny v súčasnosti úzko prepojené s akciovým trhom, pri prasknutí bubliny sa budú správať podobne ako akcie. Ak naozaj k tejto udalosti došlo, zrejme bude korekcia pokračovať. O situácii vás budeme pravidelne informovať.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TradingViewTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.