Ak máte doma tieto potraviny, okamžite ich vyhoďte. Reťazce ich museli stiahnuť z predaja

  • Dva populárne obchodné reťazce predávali syry, ktoré musia stiahnuť z predaja.
  • V jednom sa našla pleseň, v druhom zas baktéria.
Novinky Z trhu sťahujú dva druhy syrov
Z trhu sťahujú dva druhy syrov. Zdroj: Shutterstock.com/STEKLO
BITmarketsBITmarkets

České obchodné reťazce upozorňujú spotrebiteľov na dva výrobky, ktoré musia stiahnuť z predaja. Konkrétne ide o gorgonzolu a strúhané syry, ktoré sa predávali v obchodných reťazcoch Makro a Albert, uvádza portál Teraz.sk.

Z trhu sťahujú syr Gorgonzola Piccante od dodávateľa GENNARO AURICCHIO SPA. Spoločnosť Makro Cash & Carry ČR oznámila, že k stiahnutiu produktu pristúpila na základe informácií od Štátnej veterinárnej správy.

Tento produkt má označenie AURICCH.GORGONZOLA 200 g PICCANTE a dátum minimálnej trvanlivosti (DMT) 26.8.2024 a 9.9.2024, šarže 25940460.

Vo výrobku sa našla baktéria

Vo vzorke syra bola zistená prítomnosť baktérie listeria monocytogenes, čo robí výrobok nevhodným na konzumáciu.

„Ak ste si zakúpili tento výrobok s uvedeným dátumom minimálnej trvanlivosti, žiadame vás, aby ste ho nekonzumovali,” uviedla vedúca oddelenia kvality Makro Cash & Carry ČR Petra Bártová. Tento syr bol v predaji v predajniach Makro od 11. júla 2024 do 22. júla 2024. Môžete ho vrátiť v ktorejkoľvek predajni Makro.

„Za zakúpené výrobky vám na základe predajného dokladu budú vrátené peniaze. Vrátenie je možné do 31. augusta 2024. Ak z akéhokoľvek dôvodu nemáte predajný doklad, požiadajte obsluhu zákazníckeho servisu o vystavenie jeho duplikátu, aby sa proces vrátenia urýchlil,” dodala Bártová.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Pozor aj na strúhaný syr

Výrobok CCH Zámecký syr 45% str. 200g sa stiahol z predaja kvôli zistenej prítomnosti plesne, informovala sieť supermarketov Albert na svojej webovej stránke. Dodávateľom syrov je Jaroměřická Mlékárna, a.s., a stiahnutie sa týka šarže s dátumom minimálnej trvanlivosti 21.09.2024.

Ak patríte medzi zákazníkov, ktorí si tento výrobok zakúpili, za žiadnych okolností by ste ho nemali konzumovať. Vrátiť ho môžete do 21. septembra 2024 vo všetkých prevádzkach Albert. V predajni vám za produkt vrátia peniaze. Obchodný reťazec sa za túto nepríjemnú situáciu ospravedlňuje.

Zaujímavosťou je, že reťazec Albert riešil ten istý problém aj na začiatku tohto roka. Z predaja musel stiahnuť Strúhaný Zámecký sýr, pretože aj v ňom sa našli plesne.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Teraz.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.