Toto sú sumy, na ktorých má Bitcoin nasledujúcu zastávku. Prekvapia vás

  • Bitcoin je aktuálne v korekcii.
  • Odborníci však odhadujú jeho budúci rast.
  • Má ísť až na 120 000 dolárov.
Novinky Bitcoin dosiahne minimálne 95 000 USD
Bitcoin dosiahne minimálne 95 000 USD. Zdroj: shutterstock.com/Wit Olszewski
BITmarketsBITmarkets

Odborníci sa nevedia zhodnúť, kde sa Bitcoin zastaví. Trh s kryptomenami je známy svojou volatilitou a nepredvídateľnosťou, čo sa opäť ukazuje na rozdielnych predpovediach obchodníkov o budúcej cene Bitcoinu. Podľa najnovších správ sa odhady budúceho cenového vrcholu BTC pohybujú v rozmedzí od 95 000 do 120 000 USD, pričom každý tábor má svoje argumenty a analýzy. V aktuálnom poklese ide o odvážne predikcie.

Optimistické predikcie pre Bitcoin

Optimistickejšie predpovede očakávajú, že cena Bitcoinu môže dosiahnuť až 120 000 USD. Títo obchodníci poukazujú na niekoľko faktorov, ktoré podporujú ich tvrdenia. Jedným z hlavných argumentov je rastúci záujem inštitucionálnych investorov o Bitcoin ako formu ochrany proti inflácii. A aj ako formu alternatívnej investície. Navyše, pokračujúci trend adopcie Bitcoinu v rôznych odvetviach a spoločnostiach vytvára pozitívne prostredie pre jeho rast.

Faktory vplývajúce na cenu BTC

Obe skupiny obchodníkov zdôrazňujú niekoľko kľúčových faktorov, ktoré budú ovplyvňovať budúcu cenu Bitcoinu. Patria sem regulačné zmeny, ekonomické podmienky, technologický pokrok a geopolitické udalosti. Napríklad, pozitívne regulačné kroky a zvýšená adopcia kryptomien môžu podporiť rast ceny Bitcoinu. Naopak, negatívne správy alebo prísne regulácie môžu spôsobiť pokles jeho hodnoty.

 

Na druhej strane, konzervatívnejšie odhady stanovujú budúci cenový vrchol Bitcoinu na 95 000 USD. Títo obchodníci sú opatrnejší vzhľadom na historickú volatilitu BTC a potenciálne regulačné prekážky. Poukazujú na to, že aj keď je Bitcoin na vzostupe, môže čeliť krátkodobým výkyvom a výzvam, ktoré môžu brániť jeho rýchlemu rastu na vyššie cenové úrovne.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Technické faktory

Technická analýza hrá významnú úlohu pri predpovedaní ceny Bitcoinu. Analytici skúmajú historické cenové pohyby, vzory a objemy obchodovania, aby odhadli budúce trendy. Napríklad, niektoré technické indikátory naznačujú, že Bitcoin by mohol čeliť odporu pri dosiahnutí 100 000 USD, čo by mohlo spôsobiť krátkodobé korekcie. To je pre obchodníkov dôležité, aby sa mohli pripraviť na reakciu svojím portfóliom.

Rozdielne predpovede o budúcej cene Bitcoinu medzi 95 000 a 120 000 USD odrážajú neistotu a komplexnosť trhu s kryptomenami. Bez ohľadu na to, ktorá predpoveď sa nakoniec ukáže ako presná, jedno je isté: Bitcoin zostáva jedným z najdiskutovanejších a najdôležitejších aktív na finančných trhoch. Investori by mali byť pripravení na volatilitu a nepredvídateľnosť, ktoré sú súčasťou obchodovania s kryptomenami.

V aktuálnej situácii poklesu a silnej korekcie Bitcoinu sa zdajú tieto predpovede odtrhnuté od reality. Poznáme však kryptomeny, že ak sa dostanú do trendového vývoja, sú pohyby veľmi rýchle a ostré. Práve v tom čase sa môžu zdať ako prekvapivé, o to dôležitejšie sú práve tieto úvahy odborníkov v čase, keď je cena priaznivá. Dobrý obchod sa totiž nebuduje v raste, ale práve v poklese, ktorý umožňuje využiť strach ostatných účastníkov trhu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.