U.S. Steel znova na kolenách? Spoločnosť vypla vysokú pec

  • Košické oceliarne U.S. Steel sa opäť ocitli v červených číslach.
  • Môže za to najmä nízky dopyt po oceli.
  • Preto došlo aj k odstávke jednej vysokej pece.
Ekonomika U.S. Steel má stále problémy
U.S. Steel má stále problémy. Zdroj: shutterstock.com/Northfoto/Marcin Balcerzak
BITmarketsBITmarkets

Košické oceliarne U.S. Steel sa ešte zrejme stále nedostali zo zlého obdobia. Dokonca to došlo až do takého bodu, že museli znížiť výrobu. O téme informuje portál oPeniazoch.

Zníženie výroby totižto znamenalo, že sa podnik rozhodol odstaviť jednu vysokú pec, ostatné dve sú stále v prevádzke. To znamená, že U.S. Steel nejde naplno, veď aj v období, keď išli všetky tri pece, tak ich kapacita bola dosiahnutá len na 79 %.

Nie je vylúčený ani taký scenár, že výroba ešte o niečo poklesne. Znamenalo by to ale odstavenie aj druhej vysokej pece? To sa zrejme dozvieme až v najbližších týždňoch.

Podnik odstavil jednu vysokú pec

Podnik odstavil jednu vysokú pec. Zdroj: shutterstock.com/Northfoto

Odstávka jednej vysokej pece ale bola aj v pláne. Pôvodne má ísť o 30 dní, ale nie je vylúčené, že sa táto lehota ešte predĺži. Samotný U.S. Steel totiž naznačil, že vysoká pec ostane odstavená až do momentu, keď sa nezvýši dopyt.

Avšak zdá sa, že nepriaznivý stav ešte nejaký čas potrvá, čo naznačil aj šéf celého amerického koncernu David B. Burritt. Vývoj bude údajne rovnaký ako v uplynulom štvrťroku.

V Európe očakávame, že výsledky zostanú v súlade s druhým štvrťrokom a budú zohľadňovať nižšie predajné ceny do značnej miery kompenzované nižšími cenami surovín.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: oPeniazochTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.