Blíži sa dôležitý termín. Slováci, ktorí ho zmeškajú, môžu prísť o štedré príspevky

  • Slováci majú čas len do konca septembra, aby zmenili svoju zdravotnú poisťovňu.
  • Rozhodujúce môžu byť jedinečné príspevky a benefity, ktoré ponúkajú.
Novinky Zdravotné poisťovne ponúkajú rôzne výhody a príspevky
Zdravotné poisťovne ponúkajú rôzne výhody a príspevky. Zdroj: shutterstock.com/serhiychaiko
BITmarketsBITmarkets

Slováci sa môžu už len do konca septembra rozhodnúť pre zmenu svojej zdravotnej poisťovne. Ako uvádza Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (UDZS), v minulom roku využilo túto možnosť približne 150-tisíc ľudí.

Všetky tri zdravotné poisťovne, ktoré na Slovensku pôsobia, poskytujú základný balík zdravotnej starostlivosti. Slováci si však poisťovňu môžu vybrať podľa toho, aké benefity a príspevky ponúka.

Čas na zmenu poisťovne sa kráti

Slováci, ktorí chcú zmeniť svoju zdravotnú poisťovňu, si musia prihlášku do novej poisťovne podať najneskôr do konca septembra. Jej poistencami sa stanú od januára 2025. Prihlášku môžu podať buď elektronicky, alebo osobne priamo v pobočke vybranej poisťovne.

Na Slovensku pôsobia tri zdravotné poisťovne – štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa a súkromné poisťovne Union a Dôvera.

Ako menili Slováci zdravotné poisťovne v minulom roku?

Podľa informácií, ktoré zverejnil UDZS, v minulom roku Slováci opúšťali najmä Všeobecnú zdravotnú poisťovňu. Tá prišla o 48 749 poistencov. Union získala takmer 8-tisíc poistencov a v Dôvere pribudlo vyše 40-tisíc nových poistencov.

Pri výbere zdravotnej poisťovne by ste si mali najskôr zistiť, či má daná poisťovňa dostatok zazmluvnených lekárov a nemocníc vo vašej lokalite. Podrobne si prezrite, čo všetko jej základný balík poistenia zahŕňa. Sústreďte sa pri tom na svoj zdravotný stav.

Preverte si, či poisťovňa prepláca lieky, ktoré dlhodobo užívate, prípadne koľko budete doplácať za potrebnú kúpeľnú starostlivosť.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Zdravotné poisťovne lákajú Slovákov na zaujímavé benefity a príspevky

Pri výbere poisťovne mnohých zaujíma, aké výhody navyše im k základnej zdravotnej starostlivosti ponúka.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.