Peter Schiff sa obul do Elona Muska. Kritizuje investičné rozhodnutie Tesly

  • Odporca kryptomien si nenechal ujsť príležitosť na kritiku.
  • Tentokrát sa vyjadril k investícii Tesly.
  • Podľa Schiffa sa Musk popáli.
Novinky Schiff kritizuje Muska
Schiff kritizuje Muska. Zdroj: shutterstock.com/Rokas Tenys/ Reprofoto: IG/Peter Schiff
BITmarketsBITmarkets

Rozhodnutie Elona Muska investovať do Bitcoinov vyvolalo rozruch nielen medzi fanúšikmi kryptomien, ale aj medzi skeptikmi, informuje portál Benzinga. Ekonóm Peter Schiff, známy odporca kryptomien, nedávno vyhlásil, že tento krok bol chybný a prinesie Tesle finančné straty.

Omyl sa rozhodol využiť na kritiku

Schiff, ktorý často vyjadruje svoje názory bez okolkov, tentoraz spôsobil rozruch na sociálnych sieťach. Pri gratulácii Muskovi k jeho nedávnej akvizícii platformy X (bývalý Twitter) nešťastne zamiešal názvy a namiesto X napísal Bitcoin. Aj keď ho na túto chybu upozornili iní používatelia, Schiff sa rozhodol príspevok neodstrániť. Naopak, využil túto príležitosť na kritiku investície Tesly do Bitcoinu.

Schiff jasne vyjadril svoj názor

„Bol to omyl a Tesla na tejto kúpe stratí peniaze,” argumentoval v príspevku Schiff. V jeho očiach je Bitcoin príliš nestabilný a rizikový, aby bol bezpečnou investíciou pre veľké spoločnosti. Podľa Schiffa by sa Musk mal sústrediť na stabilnejšie a tradičnejšie formy investícií.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Môžete sa pýtať, prečo by sa technologická spoločnosť, ktorá je lídrom v inováciách a podieľa sa na budúcnosti elektromobilov, púšťala do takéhoto rizika. Odpoveď môže byť v Muskovej túžbe po revolúcii a odmietaní konvenčných prístupov.

Investícia do Bitcoinu môže byť pre neho spôsobom, ako ukázať, že Tesla nie je len automobilovou spoločnosťou, ale aj technologickým pionierom, ktorý je pripravený prijať a formovať budúcnosť digitálnych mien.

Kryptomeny prechádzajú veľkými výkyvmi

Bitcoin napriek svojej popularite zažil v nedávnej minulosti dramatické poklesy a nárasty svojej hodnoty. Pre podniky, ktoré operujú na globálnej úrovni, takéto riziko môže mať značné dôsledky.

Pre Teslu táto investícia predstavuje viac než len finančné rozhodnutie. Ide pravdepodobne aj o výraznú marketingovú stratégiu. Tesla sa stala synonymom pre inováciu a technologický pokrok, a investícia do Bitcoinu môže posilniť jej značku či prilákať pozornosť investorov aj zákazníkov, ktorí veria v kryptomeny.

Peter Schiff sa však domnieva, že táto stratégia je krátkozraká

Podľa neho by Tesla mala využívať svoje zdroje na vývoj a zdokonaľovanie svojich hlavných produktov, ako sú elektrické vozidlá a energetické riešenia. Kryptomeny považuje za príliš volatilné a nepredvídateľné na to, aby boli bezpečným prístavom pre kapitál takej veľkej korporácie.

Ako sa táto situácia vyvinie, ukáže len čas. Ak Bitcoin zažije ďalší prudký nárast, Tesla môže vyjsť z tejto investície so značnými ziskami. Ak však jeho hodnota klesne, kritici ako Schiff budú mať ďalší dôvod na vyjadrenie svojho skepticizmu.

Jedno je však isté – keď sa Elon Musk rozhodne niečo podniknúť, nikdy to nie je bez vzrušenia a rozruchu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: BenzingaTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.