Nezmeškajte vlak: Toto je predpoveď Bitcoinu do roku 2050

  • Bitcoin môže do roku 2050 dosiahnuť cenu 2,9 milióna dolárov.
  • Spoločnosť VanEck verí v dlhodobo rastúci dopyt po Bitcoine.
  • Trhová kapitalizácia BTC by dosiahla až 61 bilióna dolárov.
Novinky Bitcoin má dosiahnuť 2,9 milióna
Bitcoin má dosiahnuť 2,9 milióna. Zdroj: shutterstock.com/Krakenimages.com/Wit Olszewski
BITmarketsBITmarkets

Spoločnosť VanEck nedávno vydala cenovú predpoveď pre Bitcoin až do roku 2050. Najväčšia kryptomena na svete by sa údajne mohla stať globálnym prostriedkom výmeny a rezervnou menou, uvádza správa News Bitcoin. Podľa správy by Bitcoin mohol zrealizovať v budúcnosti až 10 % svetového obchodu.

Bitcoin za 2,9 milióna

VanEck predpovedá, že Bitcoin by mohol dosiahnuť do roku 2050 cenu až 2,9 milióna dolárov. Na správe pracoval tím pre výskum digitálnych aktív spoločnosti, vedený vedúcim výskumu digitálnych aktív Matthewom Sigelom a hlavným investičným analytikom Patrickom Bushom.

Trhová kapitalizácia

Ak by Bitcoin skutočne dosiahol cenovú hladinu 2,9 milióna, trhová kapitalizácia by pri celkovom počte mincí 21 miliónov dosiahla 61 biliónov dolárov.

V čase písania má trhová kapitalizácia Bitcoinu 1,2 bilióna dolárov. Len pre porovnanie, celková kapitalizácia zlata je na odhadovaných 16,71 bilióna dolárov a je najhodnotnejším aktívom na svete.

Tu sa naskytuje otázka, či by sa Bitcoin v budúcnosti mohol stať najhodnotnejším aktívom na svete. To, samozrejme, nedokážeme zodpovedať, pretože predpokladá sa, že aj aktíva ako zlato v čase stúpnu. Aby Bitcoin dosiahol 2,9 milióna, musela by trhová cena stúpnuť od súčasnej hladiny o ďalších 4 417 %.

Bitcoin dlhodobo rastie

Bitcoin dlhodobo rastie. Zdroj: TradingView

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Budúcnosť Bitcoinu

VanEck sa pri určovaní cenovej predpovede opieral o dopyt po Bitcoine, ktorý bude eskalovať. Ďalším faktom je, že Bitcoin má hrať v budúcnosti významnú úlohu v budúcom finančnom prostredí v dôsledku klesajúcej dôvery v súčasné rezervné meny, akými sú americký dolár alebo euro.

Pokles fiat mien v obchode

Pokles fiat mien v obchode. Zdroj: VanEck

V posledných rokoch sa jasne ukázali obavy spojené s menovou politikou, čo by mohlo podporiť dlhodobý rast Bitcoinu. Napriek tomu je potrebné mať na pamäti, že Bitcoin nemôže úplne nahradiť meny, ktoré používame, pretože jeho cena až príliš kolíše, čo je pri medzinárodnom obchode veľký problém.

Cenovú predpoveď od spoločnosti VanEck je potrebné brať s rezervou. V skutočnosti nikto nedokáže predpovedať cenu BTC ani na mesiac dopredu, nie to ešte na niekoľko dekád. Napriek tomu z hľadiska obmedzenej ponuky a rastúceho dopytu cena BTC zrejme skutočne bude dlhodobo rásť.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: News BitcoinTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.