Audi opäť všetkých prekvapilo. Predstavilo dizajnový elektromobil A6 e-tron

  • Automobilka Audi predstavila ďalší elektromobil.
  • Ten prichádza v dvoch verziách a v atraktívnom dizajne.
  • Výkon je skutočne vysoký, poteší aj rýchle nabíjanie.
Technológie Audi predstavuje ďalší elektromobil
Audi predstavuje ďalší elektromobil. Zdroj: audi-mediacenter.com
BITmarketsBITmarkets

Automobilka Audi sa opäť rozhodla rozvíriť vody elektromobilov a predstavila model A6 e-tron. Ten príde v dvoch verziách a okrem dizajnu boduje aj v mnohých iných oblastiach. O téme informovala samotná automobilka.

Hneď na úvod sa dostaneme k spomínaným dvom verziám, pôjde teda o Sportback (liftback) a Avant (kombi). Novinka stojí na modernej platforme PPE (premium platform electric).

Pre niekoho to môže byť sklamaním, ale nová generácia Audi A6 sa bude dodávať už len s vyslovene elektrickým pohonom. Automobilka to vysvetľuje tak, že párne čísla v označeniach budú elektrické, zatiaľ čo tie nepárne budú stále znamenať prítomnosť spaľovacích agregátov.

Audi A6 e-tron nie je rozhodne malé auto, jeho dĺžka atakuje hranicu 5 metrov. Pri elektromobiloch je veľmi dôležitý parameter koeficient odporu vzduchu, ktorý je v tomto prípade len 0,21.

Základný model Audi A6 Sportback e-tron performance ponúka motor s výkonom 270 kW a pohon výlučne zadnej nápravy, pričom maximálna rýchlosť je obmedzená na 210 km/h.

Výkonnejší variant s označením S6 už ponúkne pohon oboch náprav s tým, že kombinovaný výkon dosiahne 370 kW. Maximálna rýchlosť sa posunula na 240 km/h.

Dizajn sa automobilke náramne vydaril

Dizajn sa automobilke náramne vydaril. Zdroj: audi-mediacenter.com

Integrovaná batéria má využiteľnú kapacitu 94,9 kWh s tým, že nemecký výrobca uvádza kombinovanú spotrebu okolo 14 až 17,4 kWh/100 km. To by mohlo znamenať dojazd na jedno nabitie na úrovni až 750 kilometrov. V budúcnosti príde aj verzia s menším akumulátorom s kapacitou 83 kWh.

Skvelou správou je tiež rýchlosť nabíjania až 270 kW, čo znamená, že z 10 na 80 % to potrvá len 21 minút, napríklad za 10 minút nabijete tento elektromobil na ďalších 310 kilometrov. Palubná AC nabíjačka disponuje maximálnym výkonom 11 kW.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: AudiTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.