„Rodina” automobiliek na Slovensku sa rozrastie o ďalšieho člena. Kde ju postavia?

  • Na východe krajiny vyrastie veľký závod.
  • Slováci získajú nové pracovné príležitosti.
  • Pôjde o prvý závod značky v Európe.
Ekonomika Na Slovensko mieri čínsky investor
Na Slovensko mieri čínsky investor. Zdroj: shutterstock.com/Frame Stock Footage
BITmarketsBITmarkets

Na Slovensko mieri čínsky investor. Čínska spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim podpísala zmluvu na prenájom približne 18-tisíc metrov štvorcových priemyselných a logistických priestorov v CTPark Prešov Juh, píše SITA.

Prvý závod v Európe

Spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim je jedným z popredných čínskych poskytovateľov celkových riešení pre automobilové diely.

Toto bude jej prvý závod v Európe. Ide tak o najnovší dôkaz trendu nearshoringu, pri ktorom nadnárodné spoločnosti v reakcii na narušenia globálneho dodávateľského reťazca a meniace sa geopolitické pozadie čoraz viac zakladajú svoju výrobu bližšie k miestu, kde sa nachádzajú ich zákazníci.

Slovensko čaká veľká výstavba

Región strednej a východnej Európy sa etabloval ako centrum výroby automobilov. V roku 2022 prekonal v nominálnej výrobe automobilov i Nemecko. Ázijské spoločnosti, najmä z Číny, Japonska a Kórey, zvyšujú svoje investície v tomto regióne.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Táto dohoda dokazuje nielen to, ako automobilový sektor poháňa priemysel v regióne strednej a východnej Európy, ale aj to, akým populárnym sa vďaka svojej strategickej polohe, rozvinutej dopravnej infraštruktúre a kvalifikovanej pracovnej sile stáva región strednej a východnej Európy pre nadnárodné spoločnosti, ktoré chcú založiť svoju výrobu v Európe,” povedal Business Development Director CTP pre Slovensko Ivan Pastier.

Kde bude závod stáť?

CTPark Prešov Juh sa nachádza v treťom najväčšom meste Slovenska. Disponuje výborným diaľničným napojením na Košice a automobilový klaster v Žiline/Martine a tiež jednoduchým prístupom do Poľska.

Tešíme sa na otvorenie nášho prvého závodu v Európe s CTP na Slovensku. CTPark Prešov Juh ponúka strategickú polohu s výnimočnou konektivitou a jeho vybavenie nám umožní efektívne vyrábať naše produkty v lokalite, ktorá je bližšie k našim koncovým používateľom,” uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Jiangsu Xinquan Automotive Trim Tang Zhihua.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: