Tisícky Slovákov dostanú na jeseň jednorazový zvýšený prídavok

  • Množstvo slovenských domácností dostane peniaze navyše.
  • Pokryjú zvýšené náklady spojené so začiatkom školského roka.
Ekonomika Zvýšený prídavok na dieťa
Zvýšený prídavok na dieťa. Zdroj: shutterstock.com/maxim ibragimov
BITmarkets BITmarkets

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR opäť tento rok poskytne rodičom prvákov jednorazový zvýšený prídavok na dieťa.

Táto podpora je určená na pokrytie zvýšených finančných nákladov spojených so začiatkom školského roka, informuje SITA.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Zvýšený prídavok na dieťa

Príjemcovia prídavkov na dieťa obdržia túto sumu automaticky v októbri 2024, bez potreby podania žiadosti.

O akú sumu ide?

Zvýšený prídavok, ktorý úrady práce poskytujú od roku 2019, predstavuje sumu 170 eur (60 eur bežný prídavok a 110 eur zvýšenie).

 

„Vstup do školského života je veľkým krokom pre celú rodinu. Spája sa s ním nielen radosť zo štartu novej etapy, ale aj nápor na rodinný rozpočet. Práve pre zvládnutie nákladov súvisiacich s nákupom základných školských potrieb je určený zvýšený prídavok na dieťa,” uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš.

Kto má nárok?

Tento prídavok je určený pre rodičov detí, ktoré po prvýkrát nastúpili do prvého ročníka základnej školy. Od zavedenia tejto podpory bolo už podporených takmer 280-tisíc prvákov sumou presahujúcou 29 miliónov eur.

 

Minulý rok úrady práce vyplatili zvýšený prídavok 56 843 poberateľom, čo predstavovalo podporu pre 57 742 prvákov vo výške viac ako 6 miliónov eur. Údaje o deťoch, ktoré nastúpili do prvého ročníka, úrady získavajú z informačného systému Ministerstva školstva.

Ak oprávnená osoba poberá prídavok na dieťa v inom členskom štáte Európskej únie, musí si nárok na zvýšený prídavok uplatniť podaním žiadosti. Potrebné informácie a tlačivá sú dostupné na webovej stránke Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: