Veľký slovenský operátor vyradil z ponuky ďalšie dve známe stanice

  • České televízne stanice sa pomaly vytrácajú zo slovenských obrazoviek.
  • Po novom si Slováci nebudú môcť pozrieť ďalšie dve.
Novinky Veľký slovenský operátor vyradil z ponuky ďalšie dve známe stanice
Veľký slovenský operátor vyradil z ponuky ďalšie dve známe stanice. Zdroj: Shutterstock.com/New Africa, panuwat phimpha
BITmarkets BITmarkets

Vypínanie českých televíznych staníc na Slovensku je témou, ktorá stále žije. Najviac sa o nej hovorilo v roku 2023, keď sa podľa portálu Mediaklik komerčné televízie vo veľkej miere snažili o vypnutie českých konkurentov.

Operátori televíznych staníc obdržali výzvy, v ktorých stála žiadosť o okamžité odstavenie českých staníc. Problémové boli najmä tie české stanice, ktoré nemali vysporiadané licenčné vysielacie práva pre Slovensko. Najviac sa tento problém týkal Českej televízie a Primy.

Ako reagovali operátori?

Viacerí operátori, najmä UPC, sa proti tejto požiadavke dôrazne postavili a zohľadnili kritické ohlasy svojich zákazníkov, ktorí si české televízie obľúbili a často ich sledujú.

Naopak, Orange reagoval veľmi rýchlo a vo februári 2023 vypol všetky menšie stanice Primy, čo vyvolalo negatívne reakcie.

Využili sme všetky zákonné možnosti, aby sme zabezpečili ďalšiu distribúciu dotknutých českých TV staníc v našej sieti. Po komunikácii s českými vlastníkmi vysielacích práv nám bolo jasne povedané, že žiadnemu operátorovi na Slovensku licenciu na vysielanie týchto staníc neudelili. Vzhľadom na tieto skutočnosti nemôžeme naše rozhodnutie zmeniť. Situáciu však naďalej pozorne sledujeme,” ozrejmila v čase riešenia tejto problematiky Andrea Baloghová zo spoločnosti Orange Slovensko.

Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) nesúhlasí s postupom operátora Orange Slovensko, ktorý žiada vyradenie českých staníc z ponuky slovenských operátorov.

Toto konanie ukazuje úplné nepochopenie slovenského myslenia zo strany zahraničných manažmentov, ktorí nikdy nedokážu pochopiť slovensko-českú vzájomnosť. Sledovanie českých staníc je prirodzeným právom a záujmom slovenských divákov, a preto ho APKT vždy podporí,” vyhlásil prezident APKT Robert Ťavoda.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Ako je to dnes?

Česká televízia medzitým na vlastnú žiadosť stiahla zo slovenského trhu svoju športovú stanicu a začalo sa pracovať na dlhodobom riešení pre slovenských divákov. Česká Prima prišla s kreatívnejším riešením a postupne uvádza slovenské verzie svojich menších staníc.

Od začiatku leta majú Slováci k dispozícii napríklad program Prima Cool SK, kde si na svoje prídu najmä páni. Stanica však myslí aj na ženy – na jeseň zas spustí Prima Love SK. V budúcom kalendárnom roku by mala pribudnúť aj Prima Krimi. Tešiť sa však môžu aj milovníci filmov, poteší ich Prima Max. Hlavná česká Prima bude na slovenských obrazovkách známa ako Prima SK.

Čo sa týka Českej televízie, zostávajúce programy budú mať Slováci stále k dispozícii.

Za zmienku stojí fakt, že Orange zo svojej ponuky iba nedávno stiahol ďalšie dve stanice. Konkrétne ide o Fashion TV a Seznam TV.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: MediaklikTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.