Ak máte letenky v mobile a nie na papieri, nemusíte sa dostať do lietadla

  • Cestujete radšej bez zbytočných papierov?
  • V niektorých destináciach vám to môže byť na škodu.
  • Letenky sa oplatí mať vytlačené.
Off topic Letenky v mobile
Letenky v mobile. Zdroj: shutterstock.com/Tero Vesalainen
BITmarkets BITmarkets

Viaceré letecké spoločnosti podľa informácií portálu Mirror nemusia akceptovať, ak im ukážete letenky odfotené v mobile.

Mobil nestačí

Aj napriek pokročilej digitálnej dobe na istých trasách stále vyžadujú vytlačené papierové palubné lístky.

Pri ceste do niektorých destinácií, ako napríklad do Turecka, letecké spoločnosti ako Ryanair, Jet2, easyJet a TUI odporúčajú mať so sebou fyzickú kópiu palubného lístka.

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali zvážiť tlačenie palubného lístka pred odletom.

Prečo mať letenky radšej vytlačené?

Mobilné zariadenia sa môžu ľahko vybiť alebo môžu stratiť signál. Ak sa vám to stane na letisku, váš digitálny palubný lístok odrazu zmizne spolu s baterkou. Tlačená kópia preto zakaždým poskytuje spoľahlivú zálohu.

Skenovanie mobilných palubných lístkov môže byť tiež problematické. Ak je displej špinavý, príliš tmavý alebo sa zariadenie otočí v nesprávnom uhle, nedá sa naskenovať. S tlačenou letenkou to ide bez problémov.

Tlačené palubné lístky znižujú podľa portálu tiež riziko krádeže osobných údajov. Po použití ich môžete jednoducho zlikvidovať, čím minimalizujete riziko zneužitia informácií.

Špeciálne pravidlá leteckých spoločností

Niektoré letiská, napríklad tie v Albánsku (Tirana), Maroku a Turecku, ešte nie sú vybavené na spracovanie digitálnych palubných lístkov. Ryanair, easyJet a Jet2 preto odporúčajú tlačiť palubné lístky pred cestou do týchto destinácií.

Ryanair účtuje poplatok za vydanie palubného lístka na letisku. Tento poplatok je aktuálne 20 libier (23,75 eura). Vytlačiť si palubný lístok doma sa preto javí ako výhodnejšie – vyhnete sa tak dodatočným nákladom.

Cestovanie s domácim zvieraťom

Pri plánovaní cesty do zahraničia s domácim miláčikom nezabudnite na potrebné doklady. Ako sme písali, domáce zvieratá musia byť očipované a musia mať pas a v niektorých prípadoch aj doklad o očkovaní proti besnote. Tieto požiadavky sú nevyhnutné najmä pre psy, mačky a fretky, ktoré môžu cestovať až 21 dní po očkovaní.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Do Írska, Fínska a na Maltu môžu cestovať len psy s aktuálnym potvrdením o odčervení (zaznamenaným veterinárom v pase zvieraťa). Pred cestou sa preto informujte o pravidlách a obmedzeniach cieľovej destinácie alebo krajín, ktorými prechádzate. Kontaktujte inštitúcie v danej krajine, ktoré majú podobné funkcie ako Štátna veterinárna a potravinová správa.

Pre bojové plemená platia špeciálne podmienky. Dôležité je, aby so zvieraťom cestoval vlastník uvedený v pase alebo aby mala cestujúca osoba písomné splnomocnenie.

Pri leteckej doprave sa oboznámte s podmienkami jednotlivých leteckých spoločností. Menšie zvieratá môžu cestovať na palube v uzatvárateľnej prepravke, väčšie v nákladovom priestore.

V lete môže byť preprava obmedzená. Pri cestovaní loďou si rezervujte miesto včas, pretože kapacita na prepravu zvierat býva obmedzená.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: MirrorTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.