Predpoveď ceny bitcoinu: BTC stúpa nad 66 000 dolárov v očakávaní poklesu úrokových sadzieb

Sponzorované články Koľko bude stáť Bitcoin v najbližšej dobe?
Koľko bude stáť Bitcoin v najbližšej dobe? Zdroj: shutterstock.com/Romashko Yuliia
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin (BTC), najstaršia a najcennejšia kryptomena na svete opäť pokračuje vo svojom rastúcom trende. Cena Bitcoinu sa vyšplhala nad úroveň 66 000 dolárov, pričom jeho aktuálna hodnota je 66 886 dolárov. Tento vývoj naznačuje nadchádzajúce býčie obdobie.

V čase písania tohto článku dosahuje celkový objem trhovej kapitalizácie kryptomien viac než 2,43 bilióna dolárov, čo predstavuje 21,73 % nárast za posledných 24 hodín. Rast bitcoinu nad 66 000 dolárov je pripisovaný zvyšujúcej sa pravdepodobnosti víťazstva Donalda Trumpa v nadchádzajúcich novembrových voľbách.

Trh zostáva optimistický aj vďaka dnešnému uvedeniu ethereovými ETF na finančné trhy. Zároveň aj naďalej pokračuje príliv kapitálu do bitcoinových ETF, čo poukazuje na trvalý dopyt po tejto kryptomene.

Northern Data AG plánuje zvýšenie kapitálu o 214 miliónov eur na ťažbu BTC a expanziu AI.

Európska spoločnosť pre ťažbu bitcoinu Northern Data AG oznámila plánované zvýšenie kapitálu o približne 214 miliónov eur. Vydaním nových 10 699 446 akcií tak navýši súčasný kapitál o 20 %. Cena jednej akcie je momentálne 20 eur za kus, pričom ide o 1,7 % viac než jej priemerná trhová hodnota za posledné obdobie.

Prostriedky získané predajom nových akcií budú použité na rozšírenie cloudovej platformy a výstavbu nových dátových centier v Európe a v USA. Spoločnosť si kladie za cieľ zlepšiť svoju infraštruktúru pre vysokovýkonné počítanie (HPC) a generatívnu umelú inteligenciu (AI), čím ešte viac posilnia svoje vedúce postavenie v oblasti HPC a inovácií v oblasti AI.

Viac o projekte Pepe Unchained

  • Zvýšenie kapitálu: 214 miliónov eur
  • Nové akcie: 10 699 446 po 20 eur / ks
  • Expanzia: Cloudová platforma a dátové centrá v Európe a USA

Sila amerického dolára a zníženie úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom (FED): Dopad na cenu Bitcoinu

Americký dolár preukázal svoju odolnosť aj napriek plánovanému zníženiu úrokových sadzieb, ktoré  Federálny rezervný systém avízoval na september. Predseda FED Jerome Powell uviedol, že posledné údaje o inflácii indikujú stabilitu spotrebiteľských cien a ich súlad so zámerom FEDu.

V júni zaznamenali spotrebiteľské ceny v USA svoj prvý pokles za viac ako štyri roky. Výška inflácie klesla z májových 3,3 % na súčasné 3 %. Powell naznačil, že FED pravdepodobne nebude čakať, kým inflácia dosiahne cieľovú úroveň 2 %, aby pristúpil k zníženiu úrokových sadzieb. Toto vyjadrenie naznačuje, že už v najbližšom období môžeme očakávať vývoj týmto smerom.

Zaujímavosť

Sila amerického dolára a možné zníženie sadzieb Federálnym rezervným systémom ovplyvňujú cenu Bitcoinu.

Nižšie sadzby oslabujú dolár, čo robí Bitcoin atraktívnejším.

Miera inflácie klesla z májových 3,3 % na súčasné 3 %.

Sila amerického dolára a možnosť zníženia úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom môžu zásadne ovplyvniť aj cenu Bitcoinu. Silnejší dolár totiž tradične tlačí na zníženie cien komodít. Na druhej strane, očakávanie zníženia úrokových sadzieb by mohlo cenu Bitcoinu dokonca posilniť. Nižšie sadzby dolár oslabujú, čím sa alternatívne investície, ako sú kryptomeny stávajú pre investorov atraktívnejšími.

Predpoveď ceny bitcoinu: Bitcoin posilnil na viac ako 66 000 dolárov

Trhová cena Bitcoinu je v čase písania tohto článku 66 886 dolárov, čo predstavuje týždenný nárast o 5,35 %, keďže Bitcoin sa ešte pred týždňom predával za 63 492 dolárov. 

19. júla jeho cena výrazne stúpla nad 65 tisíc za jeden BTC a od 20. júla sa drží nad hladinou 66 tisíc dolárov. Svoje týždenné maximum dosiahol BTC včera a to pri dosiahnutí trhovej hodnoty 68 400. Posledné dva dni osciluje okolo 67 tisíc dolárov. 

Vývoj ceny

Vývoj ceny. Zdroj: tradingview.com

Vzhľadom na súčasnú býčiu dynamiku a stabilitu nad 66 tisíc dolárov je pravdepodobné, že Bitcoin bude aj naďalej pokračovať v raste. 

Momentálny pozitívny vývoj odráža celkovú dôveru na trhu s kryptomenami. Ak zvažujete využiť toto priaznivé obdobie a obohatiť svoje portfólio o nový perspektívny coin, projekt Pepe Unchained by mohol byť vhodným kandidátom, ktorý stojí za zváženie.

Pepe Unchained: Stakujte revolučný meme coin na vlastnom blockchaine

Pepe Unchained je inovatívny projekt vo svete kryptomien, ktorý posúva koncept meme coinov na novú úroveň. Projekt inšpirovaný populárnou meme postavou Pepe sa zameriava na prekonanie obmedzení tradičných blockchainov a ponúka jedinečné výhody a možnosti zhodnotenia vkladov pre svojich používateľov.

Jedným z kľúčových aspektov Pepe Unchained je jeho vlastný blockchain druhej vrstvy (Layer 2). Tento blockchain je navrhnutý tak, aby poskytoval rýchlejšie a lacnejšie transakcie v porovnaní so sieťou Ethereum, ktorá je často kritizovaná za vysoké poplatky a pomalé transakčné časy. Pepe Unchained Layer 2 umožňuje až 100-krát rýchlejšie transakcie, čím obchodovanie s meme coinmi výrazne zefektívňuje.

Pepe Unchained

Pepe Unchained. Zdroj: www.pepeunchained.com

Investori ocenia možnosť zapojiť sa do prebiehajúceho predpredaja tokenov PEPU. V tejto prvej fáze projektu si môžu ranní investori kúpiť tokeny za zvýhodnenú cenu 0,008596 dolára prostredníctvom ETH, BNB, USDT alebo priamo platobnou kartou. Len v priebehu niekoľkých týždňov od spustenia fundraisingu sa na projekt vyzbieralo už takmer 5 miliónov dolárov.

V rámci tokenomiky nezabudli tvorcovia Pepe Unchained ani na záujemcov o staking. Investorom umožňujú využiť možnosť pasívneho príjmu so štedrým ročným percentuálnym výnosom (APY), ktorý je v súčasnosti 383 %

Tokenomika projektu

Tokenomika projektu. Zdroj: www.pepeunchained.com

S plánovaným rozšírením funkcionalít a neustálym technologickým vývojom má projekt Pepe Unchained všetky predpoklady na to, aby sa po vstupe na kryptomenový trh zaradil medzi top desať meme coinov 2024. 

Svojím inovatívnym prístupom a technickými vylepšeniami prináša používateľom nielen priestor pre oveľa efektívnejšie obchodovanie, ale priamo tým zvyšuje šance na lepšie zisky. Pepe Unchained totiž nie je len ďalší meme coin. Jeho ambíciou je priniesť skutočnú hodnotu a úžitok pre svojich používateľov. 

Pre podrobnejšie informácie si nezabudnite preštudovať whitepaper projektu, ktorý ponúka hlbší prehľad technických parametrov a stratégiu budúcich cieľov.

Web Pepe Unchained

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: