Svetová značka má vážne problémy. Zamestnanci nevedia, či budú mať o týždeň prácu

  • Spojili sme sa so zamestnancom predajne v rakúskom outlete.
  • Značka má problémy už dlhšiu dobu.
  • Vo Švajčiarsku už zatvorila všetky filiálky.
Ekonomika Značka nevypláca zamestnancov
Značka nevypláca zamestnancov. Zdroj: shutterstock.com/Jokue-photography
BITmarkets BITmarkets

Známa módna značka Esprit, ktorá bola dlhé roky synonymom pre modernú a zároveň cenovo dostupnú módu, čelí teraz vážnym finančným problémom. Insolvencia, ktorá zasiahla (nielen) jej rakúsku pobočku, priniesla náročné časy zamestnancom v mnohých rakúskych mestách.

Čo je to insolvencia?

Ide o stav, keď firma alebo človek nemá dosť peňazí na splácanie dlhov. V takom prípade sa môže obrátiť na súd, ktorý ochráni dlžníka pred veriteľmi a rozhodne, ako sa rozdelí majetok na splatenie dlhov.

Súd môže tiež rozhodnúť o reorganizácii firmy, aby mohla pokračovať v podnikaní, alebo o jej likvidácii, kde sa všetko predá a z peňazí sa splatia dlhy.

Redakcia Kryptomagazín sa od interného zdroja, ktorý si želal zostať v anonymite, dozvedela, že problémom čelí aj predajňa Esprit v obľúbenom outlete Parndorf, ktorý Slováci milujú.

Zamestnanci aktuálne netušia, či budú mať o pár týždňov ešte prácu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Značka oznámila zamestnancom zlé správy

Predstavte si, že prídete do práce a dozviete sa, že vaša spoločnosť je insolventná. Presne to sa stalo približne 40 zamestnancom Esprit v Salzburgu, ktorí pracovali v dvoch predajniach a centrále spoločnosti. O tejto situácii informoval portál Krone.

Ako informuje iný portál Euronews, Esprit vyhlásil bankrot a stovky ľudí môžu čoskoro prísť zo dňa na deň o prácu.

Priebeh insolvencie

V máji začala európska pobočka Esprit v Nemecku proces insolventnosti. Koncom júna podala aj rakúska dcérska spoločnosť návrh na konkurz na Krajskom súde v Salzburgu.

Tento krok mnohých neprekvapil, keďže spoločnosť čelila finančným problémom už dlhší čas. Insolvenčný proces v Rakúsku tak ovplyvňuje 12 vlastných obchodov a približne 170 zamestnancov. Esprit tiež dodáva tovar 23 franchisovým partnerom po celej krajine.

Podľa informácií Krone dostali údajne zamestnanci v Slazburgu rýchlu finančnú pomoc prostredníctvom tzv. insolvenčného príspevku.

Zamestnanci nevedia, čo čakať

Späť
Strana 1/3Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.