Počet úrazov je v lete vyšší. Najrizikovejšia je jedna skupina ľudí

  • V poisťovni MetLife Slovensko vlani najčastejšie plnili úrazy pri dopravných nehodách chodcov a cyklistov.
  • Urgentné príjmy slovenských nemocníc hlásia každé leto stovky detských pacientov.
Novinky Počet úrazov je v lete vyšší
Počet úrazov je v lete vyšší. Zdroj: Shutterstock.com/Pixel-Shot
BITmarkets BITmarkets

Letné prázdniny sú v plnom prúde. Deti zažívajú skvelé zážitky a nové dobrodružstvá. Podľa Národného centra zdravotníckych informácii (NCZI) počet úrazov s následnou hospitalizáciou v roku 2022 stúpol medziročne o 10,8 percenta. Z nich väčšinu tvorili pády, a to viac ako 40-tisíc.

V poisťovni MetLife Slovensko vlani najčastejšie plnili úrazy pri dopravných nehodách chodcov a cyklistov, až po nich nasledovali vodiči motorových vozidiel.

Týchto zranení pribúda

„Pribúdajú aj úrazy na kolobežkách, niekedy s fatálnymi následkami. Boli to však aj úrazy, ku ktorým došlo pri voľnočasových aktivitách, napríklad pád z trampolíny so zlomeným zápästím,” uviedla senior produktová konzultantka spoločnosti MetLife Slovensko Erika Poleková.

 

Zlomená chrbtica a komplikované zlomeniny rúk či stehenných kostí. Aj tieto úrazy detí riešia traumatológovia každé leto po začiatku “trampolínovej sezóny”. Zvýšený počet hlásení úrazov detí pri skákaní na trampolíne eviduje aj Uniqa. Hoci ide nesporne o jednu z najobľúbenejších zábav detí, lekári upozorňujú, že z hľadiska nebezpečenstva úrazov patrí k najrizikovejším.

Urgentné príjmy slovenských nemocníc hlásia každé leto stovky detských pacientov, ktorí sa zranili na trampolíne, pričom viac ako tretinu úrazov tvoria zlomeniny.

Ako hovorí manažérka poistenia osôb v Uniqa Eva Trajboldová, v prípade takýchto úrazov majú deti nárok na odškodné, pokiaľ majú v rámci životného poistenia úrazové pripoistenie.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

K úrazovému a zdravotnému poisteniu môže mať dieťa aj ošetrovateľský servis a pripoistenie zlomenín kostí zdarma. Počas naháňačiek okolo zabezpečenia ošetrenia či prevozu do nemocnice navyše kedykoľvek pomôžu asistenčné služby.

Allianz – Slovenská poisťovňa v minulom roku evidovala 11 705 detských úrazov, za ktoré vyplatila 2,95 milióna eur. Každý deň tak pripadlo v priemere 30 úrazov detí. „Zaujímavosťou je, že až 61 percent detských úrazov sa stáva chlapcom. Súvisí to zrejme so skutočnosťou, že chlapci vo väčšej miere športujú, vyberajú si nebezpečnejšie športy a aj viac pri nich riskujú,” konštatuje hovorkyňa Allianz Lucia Strnad Muthová.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SITATAGY: