V Tescu na juhu Slovenska nastali problémy. Predajňu musela zavrieť hygiena

  • Predajňa mala byť zatvorená z technických príčin.
  • Ukázalo sa však, že jej zatvorenie nariadila hygiena.
Novinky V Tescu na juhu Slovenska nastali problémy
V Tescu na juhu Slovenska nastali problémy. Zdroj: Shutterstock.com/inimma, Dean Drobot
BITmarkets BITmarkets

Portál Aktuality informoval o tom, že v pondelok 22. júla zatvorila hygiena predajňu Tesco v Dunajskej Strede. Hoci sa pôvodne počítalo s tým, že obchod ešte v ten deň otvoria, nestalo sa tak.

Manažérka komunikácie spoločnosti Tesco na Slovensku Katarína Pšenáková uviedla, že obchod museli zavrieť z technických príčin. V utorok 23. júla však prevádzka už otvorená bola, čo pre Kryptomagazin potvrdila koordinátorka komunikácie pre Tesco na Slovensku Martina Polakovičová.

Predajňu zatvorila RVPS

Podľa zistení portálu Aktuality za zatvorením predajne stála Regionálna veterinárna a potravinová správa.

Hygiena v slovenských obchodoch by bola témou na dlhšiu diskusiu. Iba nedávno sme vás napríklad informovali o tom, že nepríjemné prekvapenie čakalo na zákazníkov v Kauflande v Riamvskej Sobote. Medzi regálmi tu totiž pobehovala myš, čo jeden zo zákazníkov dokonca zdokumentoval a pridal na sociálnu sieť.

Kaufland reagoval na škandál vyhlásením, že v supermarketoch robia maximum pre čo najrýchlejšie odstránenie nedostatkov.

Hovorkyňa Kauflandu Lucia Vargová pre portál Rimava uviedla:

Pre spoločnosť Kaufland Slovenská republika je bezpečnosť a kvalita predávaného tovaru absolútnou prioritou, aj z tohto dôvodu máme prijaté postupy a opatrenia v súlade s platnou slovenskou legislatívou pre oblasti predaja, bezpečnosti či skladovania potravín.

Nedostatkov je množstvo

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ uskutočnili v júni 2024 celkom 3 569 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Tieto kontroly prebehli u 1 259 právnych subjektov a v 2 039 prevádzkach. Nedostatky boli zistené pri 307 kontrolách, pričom celkovo bolo odhalených 1 415 nedostatkov. Uvádza to portál teraz.sk.

„Počas cielenej kontroly mimo pracovnej doby bolo vykonaných 54 úradných kontrol, pri ktorých inšpektori preverili 23 právnych subjektov a 31 prevádzok. Nedostatky boli zistené v ôsmich maloobchodných prevádzkach,” uviedli detaily veterinári.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Podľa ŠVPS sa pri úradných kontrolách potravín najčastejšie zistili nedostatky v hygiene budov a prevádzok, v predaji po dátume spotreby a v označovaní.

Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili na mieste opatrenia na ich odstránenie a 123 blokových pokút v celkovej výške 4 200 eur.

„Závažnejšie nedostatky boli riešené v správnom konaní uložením opatrení a sankcií podľa zákona o potravinách. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 56 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 82 200 eur. Najvyššia právoplatná pokuta predstavovala  9000 eur,” dodala ŠVPS.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: AktualityTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.