Ako si vybrať správne akcie na investovanie? Tento návod vám pomôže

  • Identifikovanie akcií je kľúčové pre vytvorenie efektívneho portfólia.
  • Investovanie do konkrétnych akcií je rizikovejšie v porovnaní s indexami.
  • V zopár krokoch si vysvetlíme, ako vybrať správnu akciu.
Novinky Ako vybrať akcie do portfólia
Ako vybrať akcie do portfólia. Zdroj: shutterstock.com/Juraj Kral/Standret
BITmarkets BITmarkets

Akcie sú jedným z najčastejších aktív pri budovaní investičného portfólia. Obchodníci po celom svete sa snažia na nich zbohatnúť už dlhé desaťročia. Niekto uprednostňuje investovanie do akciových indexov v pravidelných intervaloch, no viacerí sa snažia prekonať samotný trh a vyberajú si konkrétne akcie.

Predtým, ako si ukážeme jednoduchý postup, ako vybrať správnu akciu do portfólia, je potrebné si uvedomiť, že investovanie do konkrétnych akcií je omnoho rizikovejšie v porovnaní s indexami. Zatiaľ čo index sleduje v niektorých prípadoch aj stovky spoločností, investovanie do konkrétnej akcie znamená, že sa spoliehate na výkonnosť jedinej firmy. S tým je ale logicky spojený aj vyšší potenciálny výnos.

Aj keď pomer rizikovejších a konzervatívnejších akcií je na vás, bez ohľadu na vzťah k riziku by ste mali svoje akciové portfólio zostaviť z akcií s rôznou výkonnosťou a hlavne z rôznych sektorov. Poďme sa spolu pozrieť na to, čo je potrebné pri vyberaní akcií zohľadniť.

Diverzifikácia portfólia je veľmi dôležitá

Diverzifikácia portfólia je veľmi dôležitá. Zdroj: shutterstock.com/alice-photo

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.