V BILLE našli potravinu s nebezpečnou baktériou. Jej konzumácia môže mať nepríjemné následky

  • Skontrolujte si mrazničky, tento výrobok sa totiž nachádzal na slovenských pultoch.
  • Konzumácia tejto potraviny môže spôsobiť nepríjemné zdravotné ťažkosti.
Off topic V BILLE našli potravinu s nebezpečnou baktériou
V BILLE našli potravinu s nebezpečnou baktériou. Zdroj: Shutterstock.com/Veebass, STEKLO
BITmarkets BITmarkets

Štátna a veterinárna potravinová správa na svojej stránke upozorňuje spotrebiteľov na nevyhovujúci výrobok. Ten si mohli nakúpiť Slováci v obchodnom reťazci BILLA.

„V rámci úradnej kontroly potravín vykonala RVPS Žiar nad Hronom v prevádzke Billa, Sandrická 1740, 966 81 Žarnovica odber vzorky výrobku,” uvádza ŠVPS SR.

Pozor na túto potravinu

Konkrétne išlo o výrobok Údené lososové filety – plátky vákuovo balené 100g, šarža: D081524Y215 s dátumom spotreby 1.7. 2024. Krajina pôvodu tohto výrobku bola Litva a je výrobcom je UAB Vičiunai ir partneriai, Birutés g. 48, 90112 Plunge, Lit­va.

Kontrola ukázala, že vo výrobku sa nachádza baktéria Listeria monocytogenes.

Na Slovensko sa tento výrobok dostal cez Českú republiku v množstve 31 000 kilogramov. Aj napriek tomu, že výrobok je už po dátume spotreby a nenachádza sa na trhu, skontrolujte si mrazničku, či ho tam náhodou nemáte.

Ak ho nájdete, vyhoďte ho a za žiadnych okolností ho nekonzumujte.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

O akú baktériu ide?

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: ŠVPS SRTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.