Samozber paradajok si užijete aj na Slovensku. Na týchto miestach sú najvýhodnejšie

  • Samozber paradajok si môžete užiť aj na Slovensku.
  • Pozrite sa, kde zoženiete tie najlepšie paradajky.
Off topic Samozber paradajok si užijete aj na Slovensku
Samozber paradajok si užijete aj na Slovensku. Zdroj: Shutterstock.com/Roman Samborskyi, HiTecherZ
BITmarkets BITmarkets

Počas leta nemajú Slováci možnosť zúčastniť sa len samozberu jahôd, ale aj samozberu paradajok. V tomto roku sa táto možnosť skutočne oplatí. Doma totiž budete mať čerstvé a zdravé paradajky, ktoré vo svojej kuchyni celkom určite využijete.

Paradajky sú vynikajúcim zdrojom vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré prispievajú k zdraviu nášho tela. Obsahujú vysoké množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém, a vitamín A, ktorý je dôležitý pre dobrý zrak a zdravú pokožku.

Množstvo antioxidantov

Paradajky sú bohaté na lykopén, silný antioxidant, ktorý pomáha chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi a môže znižovať riziko niektorých druhov rakoviny, najmä rakoviny prostaty.

Okrem toho, paradajky podporujú zdravie srdca tým, že pomáhajú regulovať krvný tlak a znižujú hladinu cholesterolu. Majú nízky obsah kalórií a vysoký obsah vody, čo ich robí ideálnymi pre tých, ktorí chcú udržiavať alebo znižovať svoju hmotnosť.

Vďaka ich výnimočnej chuti a všestrannosti v kuchyni môžu byť použité v širokej škále jedál; od šalátov a omáčok až po polievky či pečené jedlá.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Samozber paradajok na Slovensku 2024

Pokiaľ bývate v Bratislave, samozber paradajok si môžete užiť napríklad v Ružinove, kde zeleninu pestuje mladý pár.

Na tejto „farme” nájdete rôzne odrody paradajok. Okrem toho si tu môžete zakúpiť aj rôzne bylinky a inú zeleninu. Počas leta sú samozrejmosťou i melóny, no v ponuke sú tiež tekvice, baklažány a iné.

Čo sa týka samotných paradajok, na výber tu máte zhruba 60 druhov. Jeden kilogram paradajok tu stojí 10 eur. V júli si samozber môžete užiť počas pondelkov, utorkov, stried a nedieľ v čase od 18:00 do 20:00. Myslite však na to, že na samozber potrebujete rezerváciu a na mieste sa dá platiť iba v hotovosti.

Pri Bratislave sa nachádza ešte jedno miesto, kde prebieha samozber paradajok. Stačí si pozrieť ponuku Rastlinky.sk.

Už šiesty rok s úspechom pestujeme v pôde v našom skleníku paradajky rôznych tvarov a farieb. Klasické strapcové na konzum, oválne či obrovské na kečup, ako aj malé čerešňové alias cherry a datľové rajčiny,” uvádza sa na webe.

Kúpa produktov buď z nachystaného tovaru, alebo formou samozberu je k dispozícii denne od 7:00 do 15:00, a to aj vrátane víkendov či sviatkov, často aj neskôr popoludní alebo podvečer.

Najlepšou sezónou je leto, keď je úroda väčšia. Návštevu odporúčame najmä v auguste – vtedy zoženiete veľmi veľké množstvo paradajok, vďaka čomu je ich cena nižšia. Samozber paradajok si však môžete užiť až do polovice októbra.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.