Vláda chystá ďalšiu novú daň. Zasiahne úplne všetkých Slovákov

  • Vláda pripravuje novú daň, ktorá sa týka bezhotovostných platieb.
  • Budú jej podliehať všetky prevody aj výbery z bankomatov.
Novinky Slováci budú platiť ďalšiu novú daň
Slováci budú platiť ďalšiu novú daň. Zdroj: Kryptomagazín
BITmarkets BITmarkets

Vláda potrebuje naplniť štátnu kasu. Chce sa pritom vyhnúť nepopulárnym opatreniam, ako je zvyšovanie dane z pridanej hodnoty. Ministerstvo financií sa inšpirovalo v Maďarsku a plánuje na Slovensku zaviesť úplne novú daň, ktorá zasiahne všetkých, teda domácnosti aj firmy.

Nová daň zasiahne všetky bezhotovostné transakcie

Podľa informácií, ktoré získal DenníkN, chce vláda uvaliť novú daň na bezhotovostné transakcie.

Nová daň zasiahne všetky prevody

Podliehať by jej mali všetky bankové prevody, úhrady faktúr, platby kartou aj výbery z bankomatov.

 

Toto opatrenie by podľa prepočtov Denníka E prinieslo do štátneho rozpočtu približne taký objem peňazí, ako keby vláda zvýšila DPH o jedno percento.

Odborník na dane a odvody Jozef Mihál vo svojom príspevku na Facebooku povedal, že keď pred pár rokmi o bankomatovej dani vtipkoval v rámci prvoaprílového žartíka, ľudia zostali pobúrení.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Dani bude podliehať každý prevod

Opozičné strany zámer vlády ostro kritizujú a novinku označili za „socialistickú daň”, ktorá sa dotkne každého jedného Slováka.

Kritici argumentujú tým, že novú daň z bezhotovostných transakcií si podnikatelia započítajú do cien tovarov a služieb, na čo doplatia všetci občania Slovenskej republiky. Navyše, zdaneniu by podliehali aj bežné prevody medzi členmi rodiny.

Napríklad ak rodičia posielajú svojim deťom vreckové, aj to by podliehalo novej dani. Nová daň by sa týkala aj na dôchodcov, ktorým chodí penzia na bankový účet. Pri výbere hotovosti z bankomatov by štát vyrubil daň.

Opozičné strany hovoria o zdaňovaní zdanených peňazí

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Denník NTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.