TOP 3 investície, ktoré vás ochránia pred infláciou

  • Inflácia znehodnocuje finančnú rezervu na bankových účtoch.
  • Každý by mal začať s investovaním čo najskôr.
  • Toto sú 3 najlepšie aktíva na ochranu voči inflácii.
Novinky Ako ochrániť peniaze pred infláciou
Ako ochrániť peniaze pred infláciou. Zdroj: shutterstock.com/Juraj Kral/Billion Photos
BITmarkets BITmarkets

Na prelome rokov 2022 a 2023 dosahovala inflácia nielen na Slovensku extrémne hodnoty. Došlo k rozsiahlemu zdražovaniu a kúpna sila peňazí výrazne klesla. Aj keď sa Európska centrálna banka (ECB) už výrazne priblížila k inflačnému cieľu 2 %, tento makroekonomický ukazovateľ nám uberá z hodnoty majetku z roka na rok.

Je isté, že ak budete držať peniaze na bankovom účte, z dlhodobého hľadiska bude ich hodnota klesať. Preto je potrebné zodpovedať si otázku, kam tieto peniaze investovať. V článku sa zameriame na TOP 3 aktíva, ktoré vás pred infláciou efektívne chránia, a to z dlhodobého hľadiska – nebudeme hľadať aktíva na krátkodobé investovanie.

Aktíva, ktoré si predstavíme, sú populárne a investuje do nich mnoho investorov. Cieľom tohto článku je ukázať si aktíva, do ktorých dokáže investovať každý; nepotrebujete na to vlastne žiadne dodatočné znalosti. Nebudeme to však komplikovať aktívami, akými sú napríklad defenzívne akcie či nehnuteľnosti, ktoré si môže dovoliť len málokto.

Vývoj inflácie na SR

Vývoj inflácie na SR. Zdroj: Tradingeconomics

Ukážeme si najjednoduchšie a zároveň najlepšie aktíva na zaistenie voči inflácii, ktoré vám navyše môžu priniesť vysoké zisky v dlhodobom horizonte. Tieto aktíva by mal nakupovať každý investor.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/4Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.