Obchodovanie Ethereum ETF je konečne tu

  • Ethereum je predbežne schválené pre troch žiadateľov.
  • Nič teda nebráni v jeho obchodovaní.
  • Údajne by sa malo začať v utorok.
Novinky Ethereum ETF sa môže zaťať obchodovať
Ethereum ETF sa môže zaťať obchodovať. Zdroj: shutterstock.com/Sergey Nivens
BITmarkets BITmarkets

Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) údajne poskytla predbežné schválenie pre tri spotové Ethereum ETF. Tento krok je významným momentom pre kryptomenový trh a naznačuje zmenu postoja regulačného orgánu k digitálnym aktívam. Nič by tak nemalo stáť v ceste k tomu, aby sa najbližší utorok začali obchodovať na burze. Pre kryptomenový svet by tento krok predstavoval ďalšiu úroveň progresu. 

Význam ETF pre Ethereum

Predbežné schválenie spotového ETF pre Ethereum je považované za významný krok vpred. ETF, alebo burzovo obchodovaný fond, umožňuje investorom získať expozíciu voči Ethereu bez potreby priamo vlastniť kryptomenu. To môže prilákať širokú škálu investorov, vrátane tých, ktorí sa doteraz vyhýbali priamym investíciám do kryptomien kvôli ich volatilite a regulačným obavám.

Čo je to SEC

Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) je federálny regulačný orgán zodpovedný za dohľad nad finančnými trhmi v Spojených štátoch. Bola založená v roku 1934 s cieľom chrániť investorov, udržiavať spravodlivé a efektívne trhy a podporovať tvorbu kapitálu. SEC má právomoc regulovať a dohliadať na burzy cenných papierov, brokerov, obchodníkov, investičné spoločnosti a poradenské firmy.

V súvislosti s kryptomenami SEC zabezpečuje, aby tieto aktíva a ich emitenti dodržiavali zákony o cenných papieroch. Sleduje ICO (Initial Coin Offerings) a schvaľuje ETF (Exchange-Traded Funds) spojené s kryptomenami, čím zabezpečuje ochranu investorov a integritu trhu.

 

Schválenie ETF by mohlo viesť k zvýšeniu likvidity a stabilizácii ceny Etherea, pretože viac investorov bude môcť investovať do kryptomeny prostredníctvom tradičných finančných produktov. Toto predbežné schválenie je významné aj z hľadiska dôveryhodnosti, pretože naznačuje, že SEC je otvorená k prijatiu kryptomien ako legitímnej triedy aktív.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Budúcnosť kryptomien

Schválenie spotového ETF pre Ethereum by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky na celý kryptomenový trh. Okrem zvýšenia likvidity a stabilizácie cien by ETF mohli priniesť aj väčšiu transparentnosť a reguláciu do sektoru, čo by mohlo prilákať viac inštitucionálnych investorov.

Regulátori na celom svete pozorne sledujú rozhodnutia SEC, a preto by schválenie týchto ETF mohlo vytvoriť precedens pre ďalšie krajiny, aby nasledovali tento príklad. Vďaka tomu by sa Ethereum mohlo stať ešte viac prijímaným a etablovaným na globálnom finančnom trhu.

Predbežné schválenie troch spotových Ethereum ETF americkou SEC predstavuje významný krok smerom k prijatiu kryptomien ako legitímnej investičnej možnosti. Tento krok by mohol otvoriť dvere pre širšiu akceptáciu Etherea a ďalších kryptomien – predovšetkým medzi tradičnými investormi, čo by mohlo viesť k väčšej stabilite a likvidite na trhu. Zároveň to signalizuje zmenu v prístupe regulačných orgánov ku kryptomenám, čo môže mať pozitívne dopady na celý sektor.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.